Foto: Urban City / Arhiva

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Više padavina očekuje se na severu, istoku i u planinskim predelima gde će doći do formiranja, odnosno daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Duvaće umeren i jak vetar, u južnom Banatu i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -1 do 2 stepena, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

U Požarevcu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena.

SVE VESTI PRONAĐITE OVDE

Žuto upozorenje za sneg/led

Formiranje / povećanje snežnog pokrivača

UTICAJ: Problemi u saobraćaju i transportu (sneg na putevima, klizavi putevi)

Žuto upozorenje na vetar

Udari vetra≥ 17 m/s (≥60km/h)

UTICAJ: Moguće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću (lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu – naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju (šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično.

KOMENTARIŠI