Protiv Ž. S. (70) iz Srednjeva kod Velikog Gradišta, podignuta je optužnica za ubistvo Dančeta Pajića (51) iz Gareva, nakon svađe u kafani u Češljevoj Bari. Osim za ubistvo, Više javno tužilaštvo u Požarevcu protiv njega je podiglo i optužnicu zbog nedozvoljenog nošenja vatrenog oružja, pišu Novosti.

Ovaj zločin dogodio se početkom oktobra ove godine, u ranim jutarnjim satima, u kafani u centru Češljeve Bare, kada je Ž.S. jednim hicem iz pištolja na mestu usmrtio Pajića, pogodivši ga u glavu. Na saslušanju nakon hapšenja, osumnjičeni je priznao delo za koje se tereti i detaljno ga opisao.

On je tvrdio da je Pajić, sa još par svojih drugova, prvo vređao njegovog prijatelja, a onda i njega. Zbog toga je on otišao iz kafane i doneo svoj pištolj malog kalibra, svega 6,35 mm. Kad su videli kakav pištolj ima, Pajić i njegovi drugovi počeli su da se podsmevaju, nazivajući ga dečjom igračkom. Zbog toga je osumnjičeni opalio jednom u pod, a onda i u Pajića, jer je ovaj krenuo ka njemu pa se, kako je rekao, uplašio za svoju bezbednost. 

Odmah nakon ovog zločina u kafanu je pristigla policija i uhapsila osumnjičenog, oduzevši mu pištolj za koji nije imao dozvolu. Pokojni Danče za sobom je ostavio suprugu, sina i ćerku koja živi u Austriji. U Austriji je radio i osumnjičeni Ž.S, koji je tamo stekao i penziju. Za krivično delo ubistvo za koje se on tereti, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

KOMENTARIŠI