Zločin u Požarevcu, naručili ubistvo da bi se ženi uselili u kuću

Zločin u Požarevcu, naručili ubistvo da bi se ženi uselili u kuću

Uhapšen Aleksandar Đ. zbog sumnje da je kolima namerno pregazio Ružicu Kovač (78). Tvrdio da je sve uradio po nagovoru Danijela S. i njegovog oca Saše S.

Policija je uhapsila Aleksandra Đ. (22) iz Požarevca zbog sumnje da je 14. oktobra počinio teško ubistvo, tako što je sugrađanku Ružicu Kovač (78) udario autom dok je vozila bicikl. Zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, uhapšeni su i Danijel S. (21) i njegov otac Saša S. (47), takođe iz Požarevca. Starica je zbog teških povreda zadobijenih pri padu na asfalt prevezena u Beograd, gde je dan kasnije preminula.

Posle zločina, koji se dogodio oko 17 sati u Dunavskoj ulici, Aleksandar je pobegao u Mihajlovac kod Smedereva i tamo zapalio “zastavu 101”, koja je imalo ukradene registarske tablice. Kako je policija saopštila, trojica uhapšenih kupila su ovo vozilo u dogovoru, za izvršenje krivičnog dela. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati i biće privedeni višem javnom tužiocu na saslušanje.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, sva trojica uhapšenih priznala su dela za koja se terete, a kao motiv naveli su neraščišćene probleme oko imovine. Supruga uhapšenog Saše, koju smo zatekli ispred sporne kuće, kaže da su je oni kupili za 10.000 evra od pokojnice, uz dogovor da Ružica može doživotno da boravi u njoj.

– Nismo se svađali s njom, moj muž i sin nemaju veze sa njenom pogibijom. Čak smo muž i ja išli za Beograd da je obiđemo, ali je preminula i tamo će biti sahranjena – priča Verica S. (40).

Porodica uhapšenog Saše uselila se u Ružičinu kuću pre 15 dana. Osim njega i supruge, u kući žive i njihova dva sina, dve ćerke, snaja i dvoje unučadi. Kako smo saznali od komšija, pokojna Ružica bila je penzionerka i ovde se ranije doselila iz okoline Novog Sada i kupila kuću. Kažu da je imala dvojicu supruga, i obojica su preminula, a preminuo je i njen sin.

– Ružicu sam poznavao samo iz viđenja, ali sam je retko sretao, pošto 20 godina živim u Nemačkoj. Tog dana sam video njen bicikl na putu, ali sam mislio da je reč o udesu. Sad čujem da se spominje njeno ubistvo – kaže nam Nikola Stankov, komšija pokojne Ružice.

Tačan uzrok smrti i sve okolnosti ovog slučaja znaće se posle obdukcije i završene istrage. A prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, prvoosumnjičeni je na saslušanju izjavio da je hteo da pomogne svom drugu Danijelu i njegovom ocu, koji su od pokojne Ružice kupili kuću sa pravom zajedničkog korišćenja. Međutim, među njima su počele svađe kad im je ona zabranila da koriste kuću. Zbog toga su, navodno, Danijel i Saša podsticali Aleksandra na ubistvo i pomogli mu u izvršenju, prenose Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni Aleksandar je Ružicu sustigao autom dok se ona kretala od Požarevca ka svojoj kući u Dunavskoj, prema naselju Zabela. Kad ju je sustigao, on je autom udario otpozadi u bicikl, zbog čega je žena pala na asfalt i zadobila povrede opasne po život, kojima je sutradan podlegla.

Posle hapšenja, osumnjičeni su saslušani u prisustvu branilaca koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti. Po isteku policijskog zadržavanja, oni će biti predati višem javnom tužiocu, a onda će sudija za prethodni postupak odlučivati o određenju pritvora.

KOMENTARIŠI