Foto: Urban City / B.P.

Zavod za javno zdravlje Požarevac je u nedelju, 23.10.2022. izvršio vanredno uzorkovanje vode za piće iz JKP VIK Požarevac, nakon što je JKP VIK Požarevac u subotu, 22.10.2022. odradio čišćenje distributivne vodovodne mreže (degradacija biofilma).

Pošto je to prvi tretman takve vrste u gradskom vodovodu Požarevac, u cilju sigurnosti, da će posle tretmana građani Požarevca imati zdravstveno bezbednu vodu, stručne službe zavoda su se složile da u pregledima vode koji moraju uslediti nakon ovakve intervencije budu obuhvaćeni svi parametri koje Pravilnik za vode za piće dovodi u vezu sa zdravljem ljudi.

Uzorkovano je 18 analiza A obima, 4 analize V obima i 2 hidrobiološke analize. Na osnovu svih odrađenih analiza voda za piće iz gradskog vodovoda Požarevac je zdravstveno bezbedna i može da se koristi za sve namene (za piće, pripremu hrane i sanitarno-higijenske potrebe).

Zavod za javno zdravlje će nastaviti sa redovnom kontrolom kvaliteta vode za piće iz gradskog vodovoda Požarevac, a sve u interesu zdravlja građana, navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Bilo bi dobro i poželjno da pišete o problemima penzionera sa ugljejem.. Niko ne govori kad i kolko će dobiti ugalj ,koji su odplatili.

KOMENTARIŠI