100 parova izgovorilo “DA” na 14. Kolektivnom venčanju ispred Starog dvora

100 parova izgovorilo “DA” na 14. Kolektivnom venčanju ispred Starog dvora

Skoro 100 parova stalo je na "ludi kamen" na Kolektivnom venčanju ispred Starog dvora u Beogradu

Skoro 100 parova stalo je danas na “ludi kamen” na Kolektivnom venčanju ispred Starog dvora u Beogradu.

Mladenci su od hotela “Moskva” došli ispred Starog dvora praćeni muzikom orkestra, a zatim su pred matičarkom, gotovo u glas izgovorili sudbonosno “da” i zaplesali valcer.

Čestitke i sreću u zajedničkom životu poželeo im je i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović koji je poručio da je porodica osnov našeg duštva i da moramo da čuvamo i negujemo porodicu.

“Svi koji danas stupaju u brak daju divnu poruku da treba da čuvamo porodicu, ali i da treba da pomognemo parovima koji se venčavaju, posebno mladima”, rekao je Mladenović.

U tom smislu, on je podsetio da je Grad izašao u susret Beograđanima koji će ove godine dobiti prinove, pa će sve porodilje, nakon rebalansa budžeta, dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

“To je simbolično, ali svi moramo da pokažemo da želimo da pomognemo da se deca rađaju, da nas bude što više i da na taj način ljudima koji stupaju u brak čestitamo i pomognemo”, rekao je Mladenović.

Prvo Kolektivno venčanje održano je 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja i od tada se organizuje jednom godišnje, uvek u maju.

“To je bio simbol otpora u tom trenutku – da se veliki broj parova venča u glavom gradu i da na taj način pokažemo da u Srbiji život ne može da zamre ni kada se ona bombarduje”, rekao je Mladenović.

foto: Beoinfo
foto: Beoinfo

Tradicija se nastavila i danas je Kolektivno venčanje održano 19. put.

Grad Beograd je podržavao otvaranjem Starog dvora i pružanjem domaćinstva, kako bi taj svečani dan bio još lepši, dodao je Mladenović.

Svaki par, kako je ranije najavljeno, dobiće poklon od sponzora, a najsrećniji će u nagradnoj igri osvojiti i jedno od putovanja, u Vrnjačku ili Kuršumlijsku banju.

Cilj kolektivnog venčanja je promovisanje bračne zajednice, ali i obogaćenje kulturnog i turističkog i sadržaja Beograda.

KOMENTARIŠI