U velikoj sali Danubia park hotela i Hotela Srebrno jezero, u nedelju, 24. juna, zatvoren je 12. Međunarodni šahovski festival „Srebrno jezero 2018“, a nagrade najboljima uručili su zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, i predstavnica “Silver Lake Risort“-a, Ivana Simić.

Preko 260 šahista iz 24 zemlje oborilo je prošlogodišnji rekord turnira i okupilo brojne ljubitelje šaha na jednoj od najpopularnihih turističkih destinacija u Srbiji.

Foto: Opština Veliko Gradište

U okviru šahovskog festivala, u utorak 20. juna, održan je i blic rejting turnir u ubrzanom šahu. Učešće je uzelo 120 takmičara iz 15 zemalja, među kojima 15 velemajstora, uključujući i dva najbolja igrača u Srbiji, Ivana Ivaniševića i Miloša Perunića. Posle tri časa igre i jedanaest kola, pobednik turnira je postao velemajstor Volkan Sevgi iz Turske sa 9 poena. Isti broj poena, ali slabiji dodatni kriterijum imao je Miloš Perunović koji je osvojio drugu nagradu. Na trećem mestu našao se velemajstor Ivan Ivanišević sa 8,5 poena.

Festival su organizovali opština Veliko Gradište, Šahovski savez Braničevskog okruga, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, u saradnji sa kompanijom „Silver lake resort“ i Šah klubom VGSK.

Silver Star 2018 – Blitz 
1. Sevgi Volkan TUR
2. Perunović Miloš SRB
3. Ivanišević Ivan SRB
Silver lake Open 2018 – A 
1. Georgiev Kiril FID
2. Gazik Viktor SVK
3. Milanović Danilo SRB
Silver lake Open 2018 – B
1. Kara Yanki TUR
2. Petrović Nikola SRB
3. Ristić Luka SRB
Silver lake Open 2018 – C
1. Ugrinović Sergej SRB
2. Trajković Đorđe SRB
3. Marković Stefan SRB

KOMENTARIŠI