17. Pozorišne svečanosti “Žanki u čast” u renoviranom Domu kulture

17. Pozorišne svečanosti “Žanki u čast” u renoviranom Domu kulture

U njemu će se održati 17. Pozorišne svečanosti “Žanki u čast ( od 01-04. novembra), a u Maloj sali biće otvorena i stalna postavka izložbe “Velikani srpskog pozorišta”

Dom kulture u Rabrovu, nakon kompleksnih arhiktetonskih i građevinskih zahvata, postao je toliko reprezentivan, da s pravom nosi naziv hrama kulture ovog dela Braničevskog okruga.

U njemu će se održati 17. Pozorišne svečanosti “Žanki u čast ( od 01-04. novembra), a u Maloj sali biće otvorena i stalna postavka izložbe “Velikani srpskog pozorišta”.

“Izuzetno sam ponosan onim što smo učinili za Dom kulture u Rabrovu. U poslednjih 50 godina praktično nisu preduzeti nikakvi građevinski zahvati da se ova, najznačajnija državna zgrada u Rabrovu, sačuva. Pre samo tri godine, krov se praktično urušavao. Kada sam tada obećao da će se sve renovirati, malo ko mi je verovao. Međutim, kako se iz priloženog može videti, sve što je rečeno – pretočeno je u delo! Dom kulture u Rabrovu danas je reprezentativni objekat, na takvom nivou da u njemu ponosno možemo ugostiti najznačajnija domaća i strana imena pozorišne, likovne i književne umetnosti ne samo iz naše zemlje, već i iz inostranstva. Predstojeće 17. Pozorišne svečanosti “Žanki u čast” biće održane u jednom izuzetno kvalitetnom objektu i ja sam iskreno zahvalan, pre svega rabrovcima, a posle i svima ostalim koji su dali svoj doprinos da se ovaj grandiozni poduhvat i ostvari”, rekao je za E-Kučevo predsednik opštine Kučevo Novica Janošević.

KOMENTARIŠI