Današnju zimsku školu otvorio je gradonačelnik Grada Požarevca obrativši se poljoprivrednim proizvođačima:

Foto: Urban city
Foto: Urban city

“U podizanju agrarni prilika i uslova, samo je u prošloj godini uloženo prko 70 miliona dinara. Sve to ukazuje da je  Požarevcu jedno od  primarnih razmišljanja  poljoprivreda.Uveren sam da će upoznavanje sa novim standardima i merama koje će u ovoj školi stručni ljudi predstaviti doprineti da se ova grano dodatno unapredi.Od toga će te i vi poljoprivredni proizvođači imati korist naravno i lokalna samouprava,jer bez razvijene poljoprivrede u kojoj se primenjuju moderne agrotehničke mere nema ni razvijenog Požarevca”.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

 “Psss organizujući po dvadeseti put zimsku školu imala je jedini zadatak a to je da pred poljoprivredne proizvođače stavi najbolje stručnjake iz oblasti poljoprivrede iz cele zemlje,koji će odgovoriti na sva pitanja poljoprivrednih proizvođača i rešiti svaku nedoumicu u procesu proizvodnje. Vrata svim poljoprivrednicima su uvek otvorena ne samo za analize već prvenstvno za svaki savet koji im bude potreban”,rekao je direktor PSSS Aleksandar Stojanović.

Image2 p
Foto: Urban city

PSS Požarevac je regionalna poljoprivredna služba koja pokriva osam opština Braničevskog okruga sa 160.000 hektara obradivih površina . U setvenoj strukturi Braničevskog okruga najzastupljeniji je kukuruz koji zauzima oko 50% obradivih površina.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Stručna služba PSS Požarevac  angažovana je na kontroli kvaliteta i kvantiteta zrnastih proizvoda, kontroli plodnosti zemljišta, stočne hrane, mleka, brašna i proizvoda od brašna, kontroli zdravstvenog stanja sadnog i semenskog materijala.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

KOMENTARIŠI