Advokati od danas u štrajku

Advokati od danas u štrajku

Advokatske komore Srbije i Beograda su najavile da će od danas potpuno obustaviti rad na nedelju dana i da će dati novčanu nagradu onome ko tužilaštvu dostavi verodostojnu informaciju o ubicama advokata Miše Ognjanovića

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda. Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori.

Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku „jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti”, saopšteno je iz advokatske komore.

Obe komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti podizaja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića. Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cil?u brzog pronalaženja počinilaca.

Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno. Ognjanović je ubijen u subotu uveče na Novom Beogradu, u bloku 23, a sin (26) mu je ranjen u ruku.

KOMENTARIŠI