Akcija Crvenog Krsta “Sigurnije škole – otpornije zajednice” (FOTO)

Akcija Crvenog Krsta “Sigurnije škole – otpornije zajednice” (FOTO)

U Letnjem kampu Crvenog krsta Požarevac na Tulbi u okviru projekta "Sigurnije škole - otpornije zajednice" Crveni krst Požarevac je ugostio stotinu učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola iz Paraćina i Žagubice.

Foto : Urban City

U okviru programa Crvenog krsta Srbije za smenjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti ( DRR ) obučeni volonteri Crvenog krsta će kroz četiri radionice:

Foto : Urban City

Sistem zaštite i spasavanja, Opasnosti u domaćinstvu, Klimatske promene i udari munja i radionicu Požari edukovati učenike kako da se ponašaju u slučaju elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.

Foto : Urban City

Deci i svim učesnicima kampa Saša Obradović, sekretar Crvenog Krsta Požarevac, je poželeo dobrodošlicu i rekao da ulaganjem u decu ulažemo u našu sigurniju budućnost.

Bojan Ilić Predsednik Skupštine grada Požarevca

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić je istakao da je “Grad Požarevac jedan od retkih gradova u Srbiji ako ne i jedini koji ima ovakve uslove ya ovaj vid edukacije dece. Drago mi je što ne samo deca iz Požarevca nego iz ostalih mesta mogu da dođu ovde pre svega da se druže a uz to i edukuju kako bi se što bolje snašli u vanrednim situacijama. Moramo biti spremni na sve vanredne situacije jer vidimo da je priroda nepredvidiva i meni je drago što Crveni Krst Požarevac sprovodi ovakve radionice”.

Foto : Urban City

Rad letnjeg kampa Crvenog krsta Požarevac time doprinesi promociji Programa za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti jer su analize stručnih kompanija koje se bave osiguranjem od rizika pokazale da svaki dolar uložen u prevenciju i adaptaciju na postojeće rizike pravi uštedu od 20 dolara u smanjivanju efekata nesreća.

Foto : Urban City

Crveni Krst Požarevac danas je ugostio decu trećeg i četvrtog razreda iz Žagubice i iz Paraćina, bila su deca iz Osnovnih škola “Sveti Sava” i “Dositej Obradović” iz Požarevcu i deca iz Osnovnih škola iz Svilajnca. 29. septembra u kamp dolaze deca iz Osnovnih škola sa prostora opštine Petrovac na Mlavi i opštine Trstenik.

Foto : Urban City
Ranko Demirović koordinator za delovanje u nesrećama iz Crvenog Krsta Srbije

Na gostoprimstvu se zahvalio i Ranko Demirović koordinator za delovanje u nesrećama iz Crvenog Krsta Srbije i istakao “Da je zadovoljsto videti da deca prihvataju ta znanja metodologiju kojom se radi sa njima. Ovo se sve radi sa Osnovnim školama i sa prosvetnim radnicima ali isto tako uključuju se volonteri Crvenog Krsta, vršnjački edukatori koji su dodatno osposobljeni da rade sa decom”.

 

KOMENTARIŠI