Foto: Urban City / B.P.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom danas je u zgradi Vlade Srbije potpisao ugovore o Programu finansijske podrške sa predstavnicima 20 gradova i opština u kojima će tokom jula i avgusta meseca biti održana ukupno 22 tematska letnja kampa za mlade iz dijaspore.

Lokalne samouprave organizuju sportske, naučne i kulturno-umetničlke kampove u kojima će učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore, a ministarstvo sa 120 miliona dinara finansira ceo projekat čiji je cilj stvaranje čvršćih veza matice i dijaspore.

– Naša vlada prepoznaje važnost dijaspore i njihovog doprinosa razvoju Srbije. Ovi tematski letnji kampovi predstavljaju jedinstvenu priliku za mlade Srbe iz celog sveta da se povežu sa svojim korenima, nauče više o našoj kulturi, istoriji i jeziku, ali i da stvore nova prijateljstva. Ova iskustva će biti neprocenjiva i verujem da će im pomoći da razviju svoj nacionalni identitet i da još više zavole Srbiju – istakao je ministar.

Ugovore sa Ministarstvom potpisali su ovlašćeni predstavnici Lapova, Tutina, Velikog Gradišta, Kosjerića, Osečine, Požarevca, Raške, Zrenjanina, Knjaževca, Jagodine, Sjenice, Kruševca, Gadžinog Hana, Boljevca, Sremske Mitrovice, Surdulice, Gornjeg Milanovca, Aleksinca, Sokobanje i Aranđelovca.

KOMENTARIŠI