Reagujući na alarmantne fotografije uginulih svinja sa farme “Ramski rit”, u vlasništvu beogradske firme “Asprom”, opštinska komunalna inspekcija nije zatekla bilo šta neobično, pa prvi čovek lokalne samouprave Dragan Milić, koji je i naložio izlazak na teren, pretpostavlja da su leševi životinja u međuvremenu zakopani.

– Inspekcija je stanje proveravala dva dana i zaticala samo mašine koje su čistile teren, ali tek treba utvrditi šta se zapravo dogodilo – kaže Milić. – Žitelji Požežena su opravdano bili zabrinuti, jer uginule životinje privlače ptice i pacove, pa može doći do zaraze. Zato ću zatražiti pisano izjašnjenje od nadležnih u farmi svinja, a podatke prikuplja i veterinarska inspekcija. U konkretnom slučaju treba utvrditi da li uginule svinje zaista potiču sa farme “Ramski rit” i kako su se našle bačene u ataru Požežena.

U međuvremenu, iz “Asproma” su poručili da – do okončanja inspekcijskog nadzora – ne žele bilo šta da komentarišu, a na internet-sajtu firme je navedeno da su od 2010. godine vlasnici farme “Ramski rit”, u koju godinama nije ulagano, pa su započeli temeljnu rekonstrukciju…

KOMENTARIŠI