Foto: Urban City / B.P.

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević donirali su aparate za skrining sluha predstavnicima 10 bolnica u Srbiji.

Aparati će omogućiti otkrivanje problema sa sluhom kod novorođenčadi i pomoći da takva deca normalno razvijaju jezičke sposobnosti, budu socijalizovana na istom kognitivnom, emocionalnom i govornom nivou kao i njihovi vršnjaci.

Aparate su dobile opšte bolnice iz Aleksinca, Valjeva, Vrbasa, Vranja, Vršca, Kikinde, Paraćina, Požarevca, Smedereva i Ćuprije.

Uručivanje aparata zahvaljujući kojima nijedno dete iz porodilišta neće izaći bez proverenog statusa sluha, obavljena je prošle nedelje u Kraljevskom dvoru uz podršku Ministarstva zdravlja, koje je predstavljao državni sekretar Aleksandar Milošević, kao i predstavnika ambasade Kanade u Srbiji Dejvida Morgana.

Princ Karađorđević zahvalio je humanitarnoj organizaciji iz Kanade Lajflajn na donaciji aparata za dobrobit dece, u skladu sa zajedničkom vizijom pružanja preko potrebne podrške unapređenju zdravstvene zaštite novorođenčadi i dece širom Srbije.

KOMENTARIŠI