Aplikacija studenata FON-a za merenje prosečne brzine

Aplikacija studenata FON-a za merenje prosečne brzine

Novo merenje prosečne brzine na auto-putu donelo je vozačima niz nedoumica. Na primer, kako izračunati prosečnu brzinu i kolika je trenutna prosečna brzina od trenutka kada ste ušli na pojedinu deonicu. Odgovore daje besplatna aplikacija za mobilni telefon, koju su razvili studenti i diplomci Fakulteta organizacionih nauka i besplatno je ponudili vozačima sa mobilnim telefonima sa operativnim sistemom „Android“.

Aplikacija je direktno vezana za Gugl map, precizna je u milimetar, veoma laka za upotrebu i, kada se jednom skine, za njeno korišćenje nije potreban internet. Telefon se ponaša kao navigacija povezana sa satelitima.

Aplikacija omogućava da ukoliko je neko vozio nekom većom brzinom dobije informaciju koliko treba da sačeka da bi se uklopio u prosečnu brzinu ili da mu pokaže kolikom prosečnom brzinom treba da vozi do sledeće rampe, a da ne prekorači brzinu.

Aplikacija pod nazivom Prosečna brzina može da se skine sa Gugl stora. Od zamisli do konkretne primene proteklo je malo vremena, a autori kažu da je sada potrebna medijska pažnja.

Dostupna je od 1. septembra, potpuno je besplatna i rađena dve nedelje.

Momci i devojke sa FON-a spremni su da se suoče i sa mnogo komplikovanijim projektima. Unutar aplikacije biće ubačene i mape kretanja, benzinske stanice, odmorišta, ali i mesta na kojima može da se napuni električni automobil na našim autoputevima.

Posebna aplikacija biće razvijena za one koji voze elektromobile, sa proračunom gde i koliko dopuniti elektromobil do narednog punjača.

KOMENTARIŠI