Artan Lili dobitnici nagrade “Milan Mladenović”

Artan Lili dobitnici nagrade “Milan Mladenović”

Bend Artan Lili dobitnik je nagrade Zadužbine Milana Mladenovića za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, saopšteno je iz te organizacije.

Pesmi D.E.P.R.A beogradskog sastava Artan Lili, dodeljena je nagrada Zadužbine Milana Mladenovića zbog toga što je, po oceni žirija, zadovoljila sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim.

“To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od preko 120 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje”, navedeno je u obrazloženju žirija.

Foto: Narodna biblioteka Srbije

Na ovogodišnji konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih dela iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, prostora koji je Milanova muzika obeležila na najbolji mogući način, navedeno je u saopštenju Zadužbine.

Istaknuto je da nagrada nalazi svoj smisao u pravovremenom prepoznavanju talenta i ohrabrivanju vrednih autora i izvođača u njihovim naporima da istinskoj kreaciji pridaju važnost kakvu ona zaslužuje.

Svrha Nagrade je, kako se dodaje, da ih podrži u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.

KOMENTARIŠI