U obilasku su, pored predstavnika medija još bili i članovi Gradskog veća Dragan Kostić i Srđan Radovanović. Svi zajedno su najpre pogledali radove na ulicama u MZ Sopot, i to Slovenska, Kadinjača i ulica Maksim Gorkog. Na gradilištu je tim gradonačelnika zatekao i zamenika direktora Direkcije za izgradnju grada Požarevca Bojana Živkovića koji je napomenuo da su pomenute ulice planski rađene i odabrane kako bi se umanjio problem bujičnih kiša.

ulice_2ulice_11– Ovaj deo grada nema kišnu kanalizaciju ali smo u fazi projektovanja severnog kišnog kolektora koji će krenuti od Brežanskog kanala, pa preko Burjana, Radne Male i Sopota kako bi sa Sopotske grede pokupio sve ove vode koje prave problem građanima. – kazao je Živković.

ulice_3

Gradonačelnik je na ovoj lokaciji podsetio da je površina radova u Sopotu koja se asfaltira u ove tri ulice ukupno oko 2.000 metara kvadratinh, oko 700 metara, i dodao da ne postoji mesna zajednica, bilo u selu ili u gradu u kojoj se ne radi neka od ulica, ili uvodi toplifikaciona mreža ili postavlja kanalizacija, navodeći da se o tome strogo vodilo računa.

ulice_6

Nakon Sopota, gradonačelnik je obišao jednu od važnijih požarevačkih ulica, Knez Milošev Venac, koja se, po rečima Sanje Ivković koja obavlja stručni nadzor ispred Direkcije za izgradnju grada Požarevca, radi po apsolutno svim pravilima struke.

ulice_7ulice_8– Saobraćajna konstrukcija predviđena za ovakvo kolovozno opterećenje predviđa rušenje postojeće kolovozne konstrukcije, dva sloja ispod debljine 25 i 20 santimetra rizle kao i dva sloja asfalta što bi trebalo da se radi na svim saobraćajnicama, a ne da to bude izuzetak.  Dakle, noseći sloj u debljini od 8 santimetra plus habajući sloj od asfalt betona koji će ovde biti implementirani sprečiće otvaranje udarnih rupa i daleko produžiti vek trajanje ove ulice. – kazala je Sanja Ivković.

ulice_9– Biću iskren, smetaju mi neki zluradi komentari u javnosti da su ovde cene, kako oni kažu napumpane. Svi mi bi trebali pre nego što dajemo paušalne ocene da saslušamo reč stručnjaka, a od njih sam danas mogao čuti da ovde imamo samo između 50 i 60 santimetra iskopa, što znači da se radi maksimalno temeljno i da ovde nikako ne može biti reč o krpljenju. – kazao je gradonačelnik i pred medijima pozvao nadzor da posebno obrate pažnju na nivelaciju šahti jer je već na nekim lokacijama ranije primećeno da nisu odrađene po propisima, te je tamo dat načlog da se to ispravi.

ulice_10Potom su prisutni obišli Šumadijsku ulicu, koja se takođe radi po ugledu na KM Venac, ili još ranije Koste Abraševića, kojajezavršena. Zajedniočko za sve nabrojane je to da im je sprovedena i kanalizaciona i toplifikaciona mreža, tako da više neće biti razloga da se ponovo otvara.

ulice_13U šumadijskoj ulici izvodimo radove na dužini od 525 metara, nova širina kolovoza biće 6,5 metara  a širina trotoara biće u proseku oko 2 metra. Novina je da će trotoar biti od behaton ploča, što će ovoj ulici dati i lepši vizuelni efekat. Dubina iskopa varira i kreće se od 40 pa sve do 70 santimetara, što zajedno sa debljinom sloja kamena od 45 santimetra i asfalt u dva sloja sa 13 santimetra činiće ovu ulicu jednom od najboljih u gradu. – naveo je Miloš Ivanović, građevinski inženjer, ispred PZP Požarevac, koje je i dobilo posao na rekonstrukciji Šumadijske ulice. Vrednost ovih radova je oko 30 miliona dinara.

 

ulice_4

KOMENTARIŠI