Bajaga i Instruktori objavili nov album

Bajaga i Instruktori objavili nov album

Pored Bajage, autori na albumu su Žika Milenković i Dragoljub Crnčević

Bajaga i Instruktori

U okviru promocije studijskog albuma „U sali lom“, Momčilo Bajagić predstavio je spot za istoimenu pesmu. Novi album Bajage i „Instruktora“ izdat je u produkciji PGP RTS.

Album koji je u prodaji u prodavnici PGP RTS na Zelenom vencu u Beogradu sadrži devet novih pesama i bonus traku sa albuma Gitarologija „Pojnt blenka“ pod nazivom Kad mesec prospe rekom srebra sjaj.

Delo je Vuka Protića, i predstavlja dokumentarni snimak sa festivala „Kustendorf“, gde je grupa premijerno izvela pesmu.

Na albumu je devet novih, sjajnih pesama – Savršen dan, U sali lom, Bilo bi lako, Može da te ubije grom (koja će biti drugi video-singl), Rekla si, Loše napisan dan, Severac, Nikad te više neću zvati i Noćima sanjam. Izdanje zatvara bonus pesma, već poznata Kad mesec prospe rekom srebra sjaj, urađena u saradnji sa grupom „Pojnt blenk“ i Dragim Jelićem.

Tekstove potpisuje Momčilo Bajagić osim za Noćima sanjam, koji je delo našeg čuvenog dramskog pisca Duška Kovačevića. Muziku za sve pesme je takođe, uobičajeno, uradio Bajaga, osim bonus pesme Kad mesec prospe rekom srebre sjaj i Severca.

Žika Milenković je komponovao ovaj svoj novi duet sa Bajagom, koji po tematici podseća na legendarnu Život je nekad siv, nekad žut, od pre 30 godina.

Album je sniman od oktobra prošle do februara ove godine u beogradskom „Studiju O“, kod Olivera Jovanovića, a postprodukcija je urađena u svetski poznatom studiju „Ebi roud“ u Londonu. Bend je, posle duže vremena, sarađivao ponovo sa Sašom Habićem, producentom čuvenih njihovih izdanja iz osamdesetih godina. Omot je delo Marka Vajagića.

Pored Bajage, autori na albumu su Žika Milenković i Dragoljub Crnčević.

KOMENTARIŠI