Početkom 90-ih godina na muzičkoj sceni se pojavio bend koji je poručio: “Ljudi, opametimo se, spasimo planetu!”.

Te 1993. godine bend Jamiroquai objavio je prvi album “Emergency On Planet Earth” i od tada, frontmen Džej Kej i ekipa znaju samo za uspehe.

Srbija ih je dobro upoznala i voli ih! Bili su ovde nekoliko puta (EXIT, koncerti u Beogradu…), a svaki koncert benda Jamiroquai bio je ispunjen neviđenom energijom.

Sedam godina od poslednjeg albuma (“Rock Dust Light”), bend je danas najavio novi!

Na kanalu YouTube objavljen je “tizer” za album “Automaton” i biće osmi u karijeri britanskog acid jazz i funk benda. Sudeći prema ovoj najavi možemo da očekujemo malo više “elektronike” u zvuku, mada ne treba donositi prerane zaključke.

Jamiroquai je objavio je sedam albuma (Emergency On Planet Earth, 1993, The Return Of The Space Cowboy, 1994, Travelling Without Moving, 1996, Synkronized, 1999, A Funk Odyssey, 2001, Dynamite, 2005. i Rock Dust Light Star 2010. godine), kao i nekoliko kompilacija.

I oni koji ne slušaju ovaj bend teško da odole njihanju u ritmu velikih hitova, poput “Cosmic Girl”, “Love Fool”, “Little L”, “Space Cowboy”, “Love philosophy”…

Bend je za sve ove godine prodao više od 25 miliona albuma, “pokupio” je mnogobrojne nagrade uključujući pet MTV priznanja, Ivor Novello i Gremija bilans su stvaralašta benda kroz koje ih je vodila maštovitost Jay Kay.

Strastveni kolekcionar šešira, zaluđenik za automobile, od nedavno i helikoptere, Džejson Luis Četam ili kao Jay Kay, svestran je lik, pa tako uživa i u uzgajanju organske hrane.

KOMENTARIŠI