Bambi donirao 11 tona proizvoda socijalno ugroženim građanima

Bambi donirao 11 tona proizvoda socijalno ugroženim građanima

Bambi Požarevac

U Srbiji na granici apsolutnog siromaštva živi oko 446 hiljada ljudi koji direktno zavise od donacija hrane, dok se sa druge strane dnevno baci 2 miliona kilograma hrane.

Vodeći se ovim činjenicama, 2021. godine pokrenuta jekampanja povećanja donacija hrane „Spasimo hranu, spasimo humanost“, a od početka ove inicijative kompanija Bambi donirala je više od 11 tona proizvoda najugroženijim građanima širom zemlje.

Podizanjem svesti o neophodnosti uvećanjadonacija kao i rešavanjaproblema bacanja hrane, pre svega radi se na smanjenju jednog od najvećih problema današnjice – siromaštva, ali i ukazuje na očuvanje životne sredine kroz smanjenje otpada koji nastaje prekomernim bacanjem hrane, kao i neophodnim spaljivanjem proizvoda pred istekom roka.

„U godini kada slavimo 55 godina poslovanja, kroz kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koju sprovodi Koalicija za dobročinstvo, a predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac,pomogli smo socijalno najugroženijim građanima kroz donacije Bankama hrane Beograd, Vojvodina i Niš.Pored donacije naših proizvoda, ustupili smoi medijski prostor sa ciljem dodatne podrške kampanji i što delotvornijeg podizanja svesti građana o problemu sa prekomernom količinombačene hrane“, izjavio je Ivan Jovanović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Bambi.

Već drugu godinu za redom kompanija Bambi je dobitnik zahvalnice Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo za doprinos kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koja se dodeljuje na Nacionalni dan davanja, 9. oktobra.

Željko Mitkovski iz Fondacije Ana i Vlade Divac istakao je da je tokom dva ciklusa kampanje, prikupljeno više od 112 tona hrane, a Bambi je u ukupnoj doniranoj količini učestvovao sa čak 10%. „Koalicija za dobročinstvo se zahvaljuje kompaniji Bambi što kontinuirano donira hranu i što se i ove godine uključila u kampanju ’Spasimo hranu, spasimo humanost’ pomažući najugroženijima širom zemlje i promovišući solidarnost i društvenu odgovornost. Pozivamo i druge kompanije da se priključe kampanji do kraja novembra i doniraju hranu ili sredstva za kupovinu paketa hrane na www.spasimohranu.rs“, rekao je Željko Mitkovski.

Zajedno sa partnerima kampanje, kompanija ukazuje na problem prekomernog bacanja hrane, unapređenje propisa i regulativa koje idu u korist povećanju donacija, ali i nedovoljnog broja donacija hrane u Srbiji.

KOMENTARIŠI