Kompanija “Bambi” je od početka krize izazvane epidemijom korona virusa u Srbiji donirala preko 30 miliona dinara za više od 30 ustanova, organizacija i gradova koji su najteže pogođeni virusom, navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da je samog početka krize kompanija “Bambi” nastojala da pruži podršku zdravstvenim centrima koji su na prvoj liniji borbe sa koronavirusom, a samo u toku ovog meseca, značajnom donacijom u neophodnoj medicinskoj opremi, pomognuti su Infektivna klinika u Beogradu, Gerontološki centar Bežanijska kosa, Klinički centar Kragujevac, Opšta bolnica u Užicu, Opšta bolnica Vranje, kao i bolnice u Šapcu i Surdulici.

Kako se navodi, “Bambi” je ranije medicinskom opremom pomogao i bolnicu u Požarevcu, a dodaje se kako je tokom vanrednog stanja “Bambi” donirao svoje proizvode i zdravstvenim radnicima u svim većim zdravstvenim centrima.

“Naši potrošači su godinama uz ‘Bambi’ i posebno naš brend ‘Plazma’, za koju smo gotovo svi sentimentalno vezani i koja je odavno postala omiljeni proizvod i izvan granica Srbije. Upravo zato smo i mi, kao deo zajednice, imali veliku želju i potrebu da pružimo podršku i prvenstveno pomognemo svim hrabrim zdravstvenim radnicima u ovoj teškoj borbi protiv epidemije. U prvoj fazi krize pokrenuli smo projekat ‘Velika dela nastaju kod kuće’ i inspirisani upravo potrošačima donirali proizvode, zaštitnu opremu i sredstva za naše zdravstvene radnike i brojne institucije širom Srbije. Kako je situacija u zemlji i dalje veoma ozbiljna, odlučili smo da pomognemo doniranjem medicinske opreme ustanovama u nekoliko gradova,” izjavio je Dragan Stajković, generalni direktor kompanije “Bambi”.

U saopštenju se ističe da se kompanija “Bambi”, otkako je koronavirus zahvatio i Srbiju, na brojne načine trudila da pomogne svim građanima u ovim teškim danima, a posebno onima koji se svakodnevno bore sa nevidljivim neprijateljem. Među njima su i radnici u trgovinskim radnjama, tihi heroji ove borbe, kojima je kompanija “Bambi” podelila preko 12.000 paketa.

“Želimo da još jednom pozovemo sve naše građane, kolege, prijatelje i njihove porodice da poštuju propisane mere zaštite, jer jedino na taj način brinemo o sopstvenom i o zdravlju naših porodica,” poručio je Dragan Stajković, generalni direktor kompanije Bambi.

KOMENTARIŠI