PODELI

Danas smo za sve čitaoce Urban City Web portala spremili jedinstvenu vremensku mašinu sa kojom putujemo pravo u jul (mesec) 1999. godine. Vremenska mašina je podešena da bar na trenutak zaboravimo realnost…

Bambi park je počeo da se gradi 26. marta 1999. godine, dva dana nakon početka NATO bombardovanja Srbije, a završen je i svečano pušten u rad 4. jula (na Dan borca i na Markov rođendan).

EXTREME BAR, Foto: Privatna arhiva

Ideja o Bambi parku potekla je od strane rukovodstva Koncerna zdrave hrane Bambi a.d. Požarevac. Zamišljeno je da se Bambi park izgradi na površini od 2,5 ha zemljišta, sa nekih 30-tak različitih zanimljivih sadržaja i atrakcija, prvenstveno za decu, ali delom i za starije. Kompanija Bambi, kao idejni tvorac Bambi parka u najvećoj meri je i finansirala ovaj magični dečji svet u Požarevcu.

POGLED SA BRODIĆA, Foto: Privatna arhiva

Nakon početka izgradnje Bambi parka, ovom projektu priključio se i Marko Milošević – vlasnik preduzeća Madona (sin tadašnjeg predsednika SRJ) i u njegovom posedu pripalo je 50 ari zemljišta (bazen, kafić, tereni za ekstremne sportove i dr.).

SKEJT PARK, Foto: Privatna arhiva

Bambi park je bio integrisani segment turističke ponude grada Požarevca, „rame uz rame“ sa galerijom „Milene Pavlović Barili“, Ljubičevskim konjičkim igrama i ergelom Ljubičevo, Arheološkim parkom Viminacijum, okružnim gradskim zdanjem i dr.

POGLEDA SA VIDIKOVCA, Foto: Privatna arhiva

Ne bi trebalo zaboraviti  hiljade i hiljade mališana i njihovih roditelja, kako je nesrećne 99. godine, tako i narednih godina uživalo u “čarobnom vrtu plemenitih ideja” i izazovnih atrakcija. Sa punim osmesima na licima.

ULAZ U BAMBI PARK, Foto: Privatna arhiva

Naše putovanje se ovde završava, ukrcavamo se u vremensku mašinu, slušamo MADONA radio na 101.0 FM Stereo i uz zvuke pesme “I Need To Know” u izvođenju Mark Anthony-ja, vraćamo se…

KOMENTARIŠI