Požarevac šestu godinu za redom domaćin etape na biciklističkoj trci Kroz Srbiju

Požarevac šestu godinu za redom domaćin etape na biciklističkoj trci Kroz Srbiju

Požarevac će šestu godinu za redom dočekati karavan biciklističke trke Kroz Srbiju, u kom će i ove godine biti više od 150 vozača iz 20 svetskih ekipa

Početkom juna voziće se 58. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju. Interesovanje gradova za domaćinstvo etapa je ogromno, a izvesno je da će Požarevac šestu godinu za redom dočekati čuveni biciklistički karavan.

Foto: Bane Spasović / Facebook

Dva i po meseca pre početka najznačajnije biciklističke trke u Jugoistočnoj Evropi, čelni ljudi biciklističkog Saveza naše zemlje, posetili su Požarevac gde su razgovoru sa gradonačelnikom Grada Požarevca, Banetom Spasovićem, već napravljeni veliki planovi i koraci u vidu omasovljenja i popularizacije biciklizma u Požarevcu, ali i što boljoj promociji turističkih potencijala čitave regije.

Foto: Bane Spasović / Facebook

Na 58. međunarodnoj biciklističkoj trci Kroz Srbiju voziće se ukupno četiri etape, a pored Požarevca, gradovi domaćini biće Mionica i Beograd.

Trka Kroz Srbiju će ove godine obeležiti jubilej – 100 godina od kraja Prvog Svetskog rata.

Požarevac će šestu godinu za redom dočekati karavan biciklističke trke Kroz Srbiju, u kom će i ove godine biti više od 150 vozača iz 20 svetskih ekipa. Srbija nema pobednika od 2013. kada je poslednju pobedu našoj zemlji doneo Ivan Stević, sadašnji selektor reprezentacije Srbije.

Na ovogodišnjoj trci Kroz Srbiju nastupiće gotovo svi naši reprezentativci koji se pripremaju za nastupe na Evropskom i Svetskom šampionatu, a posle trke Kroz Srbiju voziće se i prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu.

Dogovoreno je da se u požarevačkim osnovnim školama u naredna dva meseca održe i škole biciklizma, kako bi se popularizovao sam sport. U planu je da se uoči cilja treće etape na trci Kroz Srbiju, u Požarevcu održi i trka najmlađih osnovaca.

Pogledajte prilog RTS-a:

KOMENTARIŠI