Besplatno parkiranje na “Pijaci” povodom 15 godina Parking servisa Požarevac

Besplatno parkiranje na “Pijaci” povodom 15 godina Parking servisa Požarevac

Javno komunalno preduzeće ” Parking servis” Požarevac osnovano je 1.8.2006.godine, i povodom petnaestogodišnjice od osnivanja, “Parking servis” danas poklanja svojim korisnicima besplatno parkiranje na rekonstruisanom parkiralištu “Pijaca”.

Rekonstrukciji ovog parkirališta pristupilo se početkom juna meseca, i to u dve faze.
Prva faza je podrazumevala izgradnju novog ostrva za naplatnu kućicu i dovođenje priključaka za  vodu i kanalizaciju do naplatne kućice, da bi se drugoj fazi na rekonstrukciji asfaltne podloge pristupilo 12. jula. Radovi su završeni za tačno tri nedelje kako je i planirano, i moram da se zahvalim svima koji su učestvovali u tome i koji su doprineli da ovo parkiralište dobije novo, lepše i funkcionalnije izdanje, u tako kratkom roku.
Grad Požarevac je za potrebe rekonstrukcije asfalta na parkiralištu izdvojio u budžetu 5,5 miliona dinara, dok je “Parking servis” investirao u novu naplatnu kućicu 500.000 dinara, u novi set rampi oko 600.000, u novu ogradu oko 300.000dinara i u informacioni displej sa brojačem parking mesta na ulazu u parkiraliste oko 450.000.
Rekonstrukcijom je dobijen veći broj parking mesta koji sada broji 97, kao i bolja organizacija kretanja vozila unutar parkinga.

KOMENTARIŠI