Zbog loše epidemiološke situacije u našoj zemlji iz dana u dan sve više zemalja zatvara granice za državljane Srbije, koji sada mogu bez karantina i negativnog testa da uđu u svega 18 država na svetu.

Kako prenosi Blic, bez ikakvih ograničenja državljani Srbije mogu da uđu u Albaniju, Belorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Egipat, Republiku Kongo, DR Kongo, Meksiko i San Marino.

Negativan PCR test nije neophodan ni za Tursku, ali pri ulasku u zemlju svi obavezni su merenje temperature i lekarski pregled.

Pre odlaska u Jamajku putovanje mora da se prijavi na visitjamaica.com, prilikom dolaska na Maldive meri se temperatura i, po potrebi, radi PCR test, a ista procedura je i u Omanu.

Palau predviđa zdravstveni pregled, a zabranjen je ulazak svima koji su u prethodnih 14 dana boravili ili prošli kroz Kinu, uključujući Hongkong i Makao, ili su boravili na kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene pandemijom.

Temperatura se meri i prilikom ulaska u Pakistan, a u SAD ne mogu da uđu oni koji su tokom prethodnih 14 dana boravili u Kini, Iranu, 26 zemalja Šengen zone, Velikoj Britaniji i Brazilu.

U poslednje dve-tri nedelje granice za srpske turiste i poslovni svet su zatvorili Francuska, Švedska, Tunis, Grčka, Mađarska, Španija, a prema poslednjim podacima dostupnim na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova, to su učinili i Iran, Luksemburg i delimično Ujedinjeni Arapski Emirati.

KOMENTARIŠI