Biti u trendu i ostati u zoni komfora: Letnja moda za muškarce

Biti u trendu i ostati u zoni komfora: Letnja moda za muškarce

Foto: Pixabay // ilustracija

Sa dolaskom leta, javlja se i potreba za prilagođavanjem garderobera novonastalim temperaturnim uslovima. Muška moda je nekoliko decenija zaostajala za ženskom i pridavalo joj se manje značaja, ali se u poslednjih nekoliko godina ova činjenica značajno promenila.

Raznovrsnost boja, oblika i kroja muških komada garderobe počela je da se razvija i dizajnira uporedo sa ženskim. Iskoristite šarenoliku i sve zanimljiviju ponudu kako biste bili sigurni da ćete istovremeno biti u trendu i osećati se udobno u laganim i kvalitetnim komadima.

Kvalitetne košulje

Košulja je klasičan i nezaobilazan deo muške garderobe. Možete da je nosite u svakoj prilici, svečanoj ili opuštenoj, bez razmišljanja da li ste pristojno i adekvatno obučeni. Visoke temperature podrazumevaju biranje prirodnih materijala kao što su pamuk i lan. Koži je neophodno da diše u vrućim letnjim danima, te je nemojte dodatno opterećivati veštačkim materijalima poput najlona i sintetike. Iskoristite prednosti toplog dela godine i igrajte se bojama, dizajnom i oblicima. Kvalitetna košulja može dobro da se uklopi uz bermude, farmerke, pantalone pa čak i šorts. Takođe, na raspolaganju vam je i raznovrstan izbor obuće, od patika preko sandala do papuča. Sve je do vas i vašeg osećaja za stil.

Bucket hat

Odsustvo zime i hladnih dana ne znači da nam više nije potrebna zaštita za glavu i kosu. Naprotiv, visoke temperature i štetni UV zraci mogu da dovedu do opadanja kose i različitih oštećenja kože. Takođe, važno je zaštititi i oči od ultravioletnog zračenja. U zavisnosti od svog stila, opredelite se za kapu ili kačket koji će vam pružiti željenu zaštitu. Kada je u pitanju sve popularniji bucket hat, Srbija počinje da ide u korak sa ovim trendom. Ove lagane i platnene kape pružaju nam neophodnu zaštitu i istovremeno daju priliku da iskažemo svoju autentičnost.  Raznoliki printovi omogućavaju nam da ih uklapamo u svoj lični stil i uvek izgledamo zanimljivo i drugačije.

Kožna obuća

Odavno je rečeno da se stilovi razlikuju i da se o ukusima ne raspravlja. Ipak, čak i u svetu mode postoje određena pravila. Nošenje sintetike i veštačkih materijala nije preporučljivo na visokim temperaturama zato što koža ne može pravilno da diše. Stoga, pokušajte da investirate u kvalitetnu i kožnu obuću kako biste svojoj koži i stopalima pružili udobnost. Sintetička obuća ne dozvoljava slobodan protok vazduha tako da stvara sredinu koja je pogodna za razvoj različitih bakterija i gljivica. Odabirom kvalitetnog kožnog modela obuće, možete da izbegnete ovaj problem.

Ključni komadi

U zavisnosti od našeg ličnog stila, sklonosti i osećaja za modu, svako od nas se odlučuje za kupovinu određenih komada garderobe. Nekada smo vođeni potrebom za određenim stvarima, a nekada nam se nešto jednostavno svidi. Upravo ti delovi naše garderobe, koji nam se najviše sviđaju, predstavljaju nas lični pečat i stil. Nemojte da žalite novac ukoliko ste u prilici i opskrbite se ključnim komadima garderobe ili aksesoara kojima ćete svakoj odevnoj kombinaciji moći da date lični pečat. Košulja, papuče, sat, bucket hat ili kvalitetna torba, bilo šta što vas izdvaja od drugih ljudi, skratiće vam vreme koje ćete provesti u kombinovanje odeće i aksesoara.

Letnje čarape

Stručnjaci se slažu u mišljenju da je tople letnje dane najbolje provesti bos, dozvoljavajući stopalima da se opuste nakon hladnih dana. Ipak, većini ljudi je ovo nedostupna opcija, osim kada su na odmoru, a naročito onima koji žive u većim gradovima. To ne znači da ne možete da povedete računa o svom zdravlju i stopalima. Kvalitetne letnje čarape, od prirodnih materijala, mogu da budu odličan i efektan modni detalj. Danas su dostupni raznovrsni plitki i duboki modeli, jednobojni ili šareni, sa printom ili bez, tako da je na vama samo da izaberete onaj koji se vama najviše sviđa.

 Leto je pravo vreme da se opustite i dozvolite sebi eksperimentisanje sa različitim bojama i dizajnom. Ukoliko vam prioritet budu komfor i udobnost, uz odabir pravih komada koji će se uklopiti u vaš stil, sigurno ćete biti u trendu ovog leta.

KOMENTARIŠI