Blokada i preko Ljubičevskog mosta

Blokada i preko Ljubičevskog mosta

Foto: Urban City / B.P.

Poljoprivrednici su u toku dana odlučili da postave blokadu traktorima i u blizini ergele Ljubičevo, zbog čega je delimično neprohodan Ljubičevski most za drumski saobraćaj. Podsećamo da je ovaj most za železniči saobraćaj.

Kako saznajemo, vozila se propuštaju na svakih sat vremena, ali to ne znači da ovim putem možete proći zbog dugačkih kolona vozila.

„Mi smo se pomerili ka autoputu. Ovo je radikalizacija naših protesta. Mi idemo ka autoputu. Totalna je obustava saobraćaja u Braničevskom okrugu, Majdanpek, Kladovo, Veliko Gradište, Golubac, Petrovac na Mlavi, sve je blokirano. Očekivali smo ovde velike policijske snage. Ni jedan naš zahtev nije ispunjen. Svi zahtevi iza kojih su stala udruženja nije ispunjen. ne bih komentarisao ‘poljoprivrednike’ koji su bili kod predsednika Srbije Vučića“, rekao je za N1 Nedeljko Savić, predsednik Kriznog štaba poljoprivrednika Stiga.

Jedini način zbog blokade na Moravskom i Ljubičevskom mostu je da se prema auto-putu prema Požarevcu i obrnuto koristi put preko Žabara i Velike Plane.

Poljoprivrednici traže povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara kao i minimalnu otkupnu cena mleka od 78 dinara po litru plus prihod na dodatnu vrednost (PDV). Na listi zahteva je i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica sporazuma CEFTA kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

KOMENTARIŠI