Foto: Urban City B.P. / arhiva

Kapiten reprezentacije Srbije i košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović istakao je da će Srbija imati prilike na Olimpijskim igrama u Parizu da osvoji zlatnu medalju.

Srbija je na Mundobasketu održanom 2023. godine osvojila srebro, nakon poraza od Nemačke u finalu što je bilo peto srebro na velikim takmičenjima za nacionalni košarkaški tim od samostalnosti države.

“Bilo je teško posle poraza od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva, međutim, život ide dalje, već na Olimpijskim igrama u Parizu imamo novu priliku za zlato. Biće, mora da bude”, rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović za Jurohups.

Na pitanje da li će selekcija Sjedinjenih Američkih Država biti najveći rival za zlato na Olimpijskim igrama, jer će prema najavama doći u najjačem sastavu, Bogdanović je rekao da je takmičenje još daleko, ali da bi voleo da se takmiči sa trofejnim košarkašima.

“Voleo bih da se takmičim sa njima, pre svega. Bilo bi jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Takav tim ne može da se nađe ni na jednom drugom mestu, ni u jednoj ligi. To su igrači koji već imaju mnoge titule u NBA, olimpijska, svetska zlata”, poručio je košarkaš Atlante.

KOMENTARIŠI