Bolnica u Požarevcu poslala medijima da je većina pacijenata vakcinisana pa poslali...

Bolnica u Požarevcu poslala medijima da je većina pacijenata vakcinisana pa poslali ispravku

Foto: Urban City / B.P. /

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 100 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih su 23 primila neku od vakcina, a 77 nije.

Starosna struktura hospitalizovanih je mešovita, najviše je starijih, ali ima i pacijenata mlađe dobi. Njihovo stanje je uglavnom teško i veoma teško sa obostranim upalama pluća. Oko 70 odsto njih nalazi na terapiji kisonikom. Trenutno nema intubiranih pacijenata, sedmoro je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), ali je ovo stanje promenljivo iz sata u sat.

Tokom jučerašnjeg dana (četvrtak) u kovid zoni preminula su dva pacijenta: žena iz Požarevca, 1952.godište i muškarac iz Malog Crnića, 1935. godište.

-Troje naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovid 19, svi su na kućnom lečenju, navodi se u saopštenju.

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 154 pacijenta.

-I dalje apelujemo na sve građane da se vakcinišu, jer su vakcine delotvorne u sprečavanju težih kliničkih slika i smrtnih ishoda. Takođe, apelujemo da se građani uzdržavaju okupljanja u zatvorenom prostoru jer se to u praksi pokazalo kao najveći način zaražavanja, kao i da poštuju ostale mere zaštite, zaključuje se.

Požarevačka bolnica je medijima prvo poslala da je od 100 pacijenata koji su u bolnici čak 77 vakcinisanih, dok 23 je primilo neku od vakcina. Bolnica je zatim, 19 minuta kasnije poslala medijima ispravku pod oznakom “HITNO” gde se navodi: U saopštenju koje smo vam upravo dostavili potkrala se greška u prvoj rečenici, pa vas molimo da ispravite da je među hospitalizovanima 77 nevakcinisanih, a 23 vakcinisana pacijenta. Nehotice smo napisali obrnuto.

KOMENTARIŠI