Musicology festival je prethodne dve godine okupljao ljubitelje kvalitetnog zvuka na Kalemegdanu, poslednje nedelje jula. Ove godine će poprimiti drugačiji oblik kao proslava 15. rođendana Bitefartcafea, kluba čije su koncertne aktivnosti iznedrile Musicology, pa će zbog toga treće izdanje festivala biti i njegovo najduže izdanje. Serija koncerta će se održavati od oktobra 2016. do maja 2017. pod imenom Musicology Sessions.

Ove muzičke večeri će okupljati neke od najelitnijih muzičara jazz, funk, soul i pop pravaca, u zimskom prostoru kluba Bitefartcafe, a najavljen je spisak zvezda kome mogu pozavideti i svetski poznati klubovi.

Seriju koncerata će otvoriti britanska legendarna senzacija Brand New Heavies, 6. oktobra u klubu Bitefartcafe. Jedinstven spoj jazz, funk i soul pravaca ove britanske muzičke institucije, zapalio je prvo britansku, a odmah potom i svetsku muzičku scenu, na kojoj sad postoje već preko dve decenije. The Brand New Heavies su odgovorni za neke od najvećih R&B / soul hitova, izbacivši 16 Top 40 singlova, uključujući ‘ DreamOn Dreamer ” i “You’ve Got A Friend”, a prodaja njihovih albuma broji preko dva miliona. Promotivni kontigent karata za koncert je rasprodat, dok se karte po novoj ceni od 1.500 dinara mogu naći putem prodajnih mreža eventim.rs i ddtickets.rs.

Musicology sessions se obraća publici koja ume istinski da uživa u kvalitetnoj muzici i nastupima koji su retkost na ovim prostorima. Svoje muzičke idole, posetioci ove serije koncerata imaće priliku da vide i čuju jako blizu i u intimnoj atmosferi, koja se izgubila održavanjem masivnih koncerata u arenama i na stadionima.

Musicology festival je prvi put održan jula 2014. godine na teniskim terenima Kalemegdana, sa jasnom idejom da glavnom gradu, zemlji, pa i regionu vrati stari sjaj jednim kuturnim muzičkim događajem.

Na prvom Musicology festivalu 2014. godine, nastupili su: Nikola Konte sa bendom, Mario Biondi, Kezaja Džons i Dirty Loops.

Na drugom Musicology festivalu 2015. godine, nastupili su: Electro Deluxe, Brand New Heavies, Liv Vorfild & New Powe Generation Horns i dobitnik gremija za najbolji vokalni džez album te godine, Gregori Porter.

KOMENTARIŠI