Bratstvo Manastira Tumane doniralo Opštoj bolnici Požarevac četiri dekontaminatora vazduha

Bratstvo Manastira Tumane doniralo Opštoj bolnici Požarevac četiri dekontaminatora vazduha

Bratstvo Manastira Tumane doniralo je Opštoj bolnici Požarevac četiri dekontaminatora vazduha, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Reč je o aparatima koji 24 sata prečišćavaju vazduh u prostorijama u kojima je povišen rizik od kontaminacije virusima i mikroorganizmima. Dekontaminatori će biti postavljeni u Službi za infektivne bolesti, Prijemno – urgentnoj službi, Porodilištu i Operativnom bloku hirurgije. Cena jednog aparata iznosi oko 2.500 evra.

Rukovodstvo Opšte bolnice Požarevac izražava veliku zahvalnost Manastiru Tumane i Episkopu požarevačko-braničevskom Gospodinu Ignjatiju na podršci u ime svih zaposlenih i pacijenata, navodi se u saopštenju za medije.

Od kako je zavladala epidemija virusa korona, u našu bolnicu svakodnevno pristižu donacije zaštitne opreme – maski , vizira, rukavica, zaštitnih odela, dezinficijenata i drugi neophodnih stvari u borbi protiv kovida 19. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji nam u ovim teškim trenucima pomažu da pacijentima pružimo najbolju moguću negu, a zdravstvenim radnicima maksimalnu zaštitu. Veliku zahvalnost dugujemo brojnim građanima, privrednicima, humanitarnim organizacijama, gradu Požarevcu, Ministarstvu zdravlja…  Kada dođu bolja vremena pronaći ćemo način da se svima lično zahvalimo i odužimo, dodaje se u saopštenju prosleđeno medijima.

KOMENTARIŠI