Bratstvo Manastira Tumane doniralo je Opštoj bolnici Požarevac četiri dekontaminatora vazduha, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Reč je o aparatima koji 24 sata prečišćavaju vazduh u prostorijama u kojima je povišen rizik od kontaminacije virusima i mikroorganizmima. Dekontaminatori će biti postavljeni u Službi za infektivne bolesti, Prijemno – urgentnoj službi, Porodilištu i Operativnom bloku hirurgije. Cena jednog aparata iznosi oko 2.500 evra.

Rukovodstvo Opšte bolnice Požarevac izražava veliku zahvalnost Manastiru Tumane i Episkopu požarevačko-braničevskom Gospodinu Ignjatiju na podršci u ime svih zaposlenih i pacijenata, navodi se u saopštenju za medije.

Od kako je zavladala epidemija virusa korona, u našu bolnicu svakodnevno pristižu donacije zaštitne opreme – maski , vizira, rukavica, zaštitnih odela, dezinficijenata i drugi neophodnih stvari u borbi protiv kovida 19. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji nam u ovim teškim trenucima pomažu da pacijentima pružimo najbolju moguću negu, a zdravstvenim radnicima maksimalnu zaštitu. Veliku zahvalnost dugujemo brojnim građanima, privrednicima, humanitarnim organizacijama, gradu Požarevcu, Ministarstvu zdravlja…  Kada dođu bolja vremena pronaći ćemo način da se svima lično zahvalimo i odužimo, dodaje se u saopštenju prosleđeno medijima.

KOMENTARIŠI