Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu pričestilo se istom...

Više od 70 vernika u Sabornoj crkvi u Požarevcu pričestilo se istom kašikom i pored strogih zabrana

Foto: Urban City / B.P.

I pored strogih mera zabrane Vlade Republike Srbije, u Sabornoj crkvi u Požarevcu u četvrtak ujutru održana je liturgija sa preko 70 vernika, uz njihovo pričešćivanje prenose Novosti.

Među brojnim vernicima u samoj crkvi, bilo je i starijih od 65 godina i gastarbajtera. Vernika je bilo i ispred crkve, njih desetak, neki i sa decom, koji su, držeći propisano odstojanje, čekali da počne pričešćivanje, pa da uđu unutra.

Pričest je obavljena iz jedne čaše i jedne kašičice, nakon čega su svim vernicima istim ubrusom obrisana usta. Okupljanje vernika u Sabornoj crkvi na Veliki četvrtak, jedan građanin prijavio je policiji oko 8.45, nakon čega je u crkvu upućena patrola. U Policijskoj upravi Požarevac rečeno je Novostima da je policija, u civilu, otišla na lice mesta i u crkvi zatekla petnaestak vernika, koji su, kako kažu, držali propisano odstojanje. Pošto je zabranjeno služenje liturgije u prisustvu vernika, rečeno je da će policija u narednom periodu preduzeti zakonske mere.

Za komentar ovog slučaja ovaj list je zamolio Dejana Ivkovića, sekretara episkopa braničevskog Ignjatija, čiji se episkopski dvor nalazi u blizini Saborne crkve. On nam je rekao da ne zna šta se dešavalo, jer ima slobodan dan, ali da će odgovoriti na naš upit putem mejla.

Međutim, do slanja ovog teksta, odgovor na mejl Večernjih Novosti nije stigao.

7 KOMENTARA

  1. e sada vam treba uvesttotalni karantin bez prava izlaska iz kuće na 28 dana sa zavarivanjem ulaza u stambene zgrade

  2. Neka im je bog u pomoći ako je to tačno,ali nešto ne verujem svako razuman vidi šta se dešava u celom svetu i sam sebi na takav način da rizikuju da obole od korone,pa koliko je samo sveštenika preminulo od korone.Verujem da je to ipak propaganda i laž onih koji ne misle dobro našem narodu i Srbiji.Srećan Uskrs svim vernicima da im bog podari mir,zdravlja i spokoj u duši.

KOMENTARIŠI