Brnabić: Neće biti tehničke vlade ni nasilnog gašenja medija

Brnabić: Neće biti tehničke vlade ni nasilnog gašenja medija

Foto: Urban City / I.P.

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas, odgovarajući lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, da neće biti tehničke vlade, kao ni nasilnog gašenja medija.

“Kažete da nam je isteklo vreme – moguće, s tim što će građani to da kažu. Mi ćemo da ih pitamo i oni će to da kažu, ali pre toga vi nećete moći da uzurpirate vlast”, rekla je Brnabić.

Ona je poručila Obradoviću da ne postoji način da se oformi “tehnička ekspertska vlada” bez volje građana i bez ikakvih institucija, na ulici.

“Sve u redu, isteklo nam je vreme, idemo na izbore, mi podnesemo ostavke, sve u redu. Nastavićemo da se borimo i iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Nastavićemo da se borimo i za puteve, pruge, mlade, obrazovanje, za kulturu i za zdravstvo, i za Srbiju koja konačno može i sme da vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku. Radićemo to iz opozicije. Nije problem, ali to će da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo”, rekla je premijerka.

Nema tehničkih vlada u međuvremenu, nasilnog gašenja medija, ni ovih ni onih, nema dodeljivanja frekvancija kako vi želite, bez institucija, poručila je Ana Brnabić. Premijerka je rekla i da će štititi institucije i volju građana. Obradović je tokom rasprave predložio da se formira tehnička vlada koja bi, kkao je rekao, donela hitne mere prevencija nasilja u društvu.

KOMENTARIŠI