Brnabićeva: Nije istina da se otkazuju ekskurzije zbog skupa u petak

Brnabićeva: Nije istina da se otkazuju ekskurzije zbog skupa u petak

ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izrazila je žaljenje zbog toga što predstavnici opozicije koriste vreme u Skupštini Srbije za političke obračune, a ne za predloge, i negirala njihove tvrdnje da se zbog skupa “Srbija nade” otkazuju školske ekskurzije.

“Svoje vreme ste iskoristili da pričate o tome kako mi otkazujemo ekskurzije. To nije istina pre svega”, rekla je Brnabićeva odgovarajući Pavlu Grboviću iz poslaničke grupe Ujedinjeni.

Premijerka je izrazila žaljenje što opozicija ponovo počinje da se udaljava od teme zasedanja i naglasila da je tužno što se priča o broju ubijenih žena, jer je i samo jedan izgubljen život previše.

“Jedna žena je previše, jedan muškarac je previše, da ne pričam o deci. Ljudi nisu brojevi. Je l’ ja treba sada da vam čitam koliko je žena ubijeno za vreme bivše vlasti? Više ih je ubijeno, mnogo više nego u prethodnih deset godina, ali ja to ne želim da radim. Nijednu meru niste predložili. Niste rekli zašto mere koje smo pokrenuli nisu dobre. Treba li nešto da menjamo, da modifikujemo? Da li su dobre? Ništa od toga nisam čula”, navela je ona.

Brnabićeva je ocenila da sve optužbe koje su se mogle čuti od opozicije, uključujući i one o zloupotrebama javnih preduzeća, pokazuju da postoji neverovatan strah od skupa “Srbija nade”, koji je zakazan za petak.

“Vidim neverovatan strah od skupa ‘Srbija nade’, vi ćete sutra imati novi skup, šta je probem, ovo je demokratska država, svako ima pravo da izađe i pokaže svoje uvrenje i emociju”, rekla je ona.

KOMENTARIŠI