Budva se sprema za turiste: U Crnoj Gori niže cene i do...

Budva se sprema za turiste: U Crnoj Gori niže cene i do 30 odsto

Foto: Urban City, 15. jul 2017.

Pojedine turističke agencije sada nude i do 30 odsto niže cene aranžmana, pa će tako, kako je najavio Petar Ivković iz Crnogorskog turističkog udruženja, apartmani sa četiri ili pet zvezdica, umesto dosadašnjih 80 ili 90 evra moći da se iznajme za 50 do 60 evra.

On je dodao i da turističke agencije u Crnoj Gori imaju puno posla. A dan uoči ublažavanja mera, koje podrazumevaju otvaranje ugostiteljskih objekata i plaža, uspostavljanje međugradskog saobraćaja, u Budvi užurbano teku pripreme. Novi slogani, akcijske cene i higijena iznad svega, obeležiće ovu turističku sezonu.

“Budva tvoj dom na moru” i “Budva ljubav koja traje” – novi su slogani promotivnih aktivnosti TO Budva koje počinju sutra, kaže, za Radio CG, direktorka Maja Liješević, a prenosi portal bokanews.me.

SLOVENSKA PLAŽA, BUDVA, Foto: Urban City // JUL 2017.

“Uz ove poruke, trenutno je najvažnija ‘korona free destinacija’ koja će, verujem, biti i sa nacionalnog nivoa najzastupljenija jer zaista puno znači za sve naše potencijalne goste. Čekamo otvaranje granica i zajedno sa našom privredom uradićemo sve što je u našoj moći da sa raspoloživim instrumentima promocije doprinesemo turističkoj sezoni”, istakla je Liješević.

Da se sve polako vraća u normalu pokazuju užurbane pripreme kako na plažama tako i u ugostiteljskim objektima. Ugledni turistički poslenik Krsto Niklanović kaže da su procedure jasne, ali da treba vremena da se svi i priviknu.

“Moramo svi biti svesni da je higijena na prvom mestu, sve mora biti besprekorno čisto – svaki detalj u objektu i naravno propisane mere za personal se moraju sprovoditi. Možda je i dobro što sve počinje da važi od sutra kako bi smo se svi privikli do zvaničnog početka sezone. Apelujem na inspekcije da nam u početku pomognu i da ukoliko nismo uspešno sproveli određena pravila,skrenu pažnju i ukažu na greške.Tako bi nam pomogli, uz evidenciju propusta, koji ako se ne isprave podrazumevaju kazne”, istakao je Niklanović.

KOMENTARIŠI