Centar za socijalni rad iz Požarevca, predstavio u Novom Pazaru svoj Socijalno-rehabilitacioni...

Centar za socijalni rad iz Požarevca, predstavio u Novom Pazaru svoj Socijalno-rehabilitacioni klub za decu i mlade

Sprečiti maloletničku delikvenciju

U novopazarskom Centru za socijalni rad održana je tribina posvećena maloletničkoj delikvenciji i ujedno je predstavljen rad kluba iz Požarevca namenjenog mladima koji su u sukobu sa zakonom. Okrugli sto je održan sa idejom da se razmotre mogućnosti postojanja sličnih usluga i u Novom Pazaru.

Predstavnici Centra za socijalni rad iz Požarevca predstavili su u Novom Pazaru svoj Socijalno-rehabilitacioni klub za decu i mlade. Oni su pokazali koje su njegove prednosti, koliko je bitno postojanje takvog kluba i kakvi su njegovi rezultati  u radu sa mladima koji su u riziku da imaju problema sa zakonom.

” Dešavalo se da rad sa mladima u ovom klubu bude deo izrečene mere za mlade koji su uhvaćeni u krađi ili nekom drugom vidu sukoba sa zakonom”, kaže direktorka Centra za socijalni rad iz Požarevca, Tatajana Rajić.

Direktor centra za socijalni rad, Adnan Dizdarević, kaže da i u Novom Pazaru postoji potreba za ovakvim klubom i ovakvim vidom usluge.

” Mi sa naše strane ćemo nastojati da u saradnji sa Lokalnom samoupravom, ali i sa svim institucijama koje se bave problemom mladi, i u našoj sredini implementiramo ovakav projekat “, kaže direktor Centra za socijalni rad, Adnan Dizdarević.

Član Gradskog vijeća za zdravstvo i socijalnu politiku, Fevzija Murić, kaže da je potrbno pre svega vidjeti koliko je taj projekat održiv i na koji način bi se finansirale takve usluge.

Gosti su bili predstavnici Centra za socijalni rad Požarevca i Udruženje građana “Šansa”, ali i predstavnici misije  OEBS-a.

KOMENTARIŠI