Obeležavanje 24. godišnjice Udruženja vojnih penzionera grada Požarevca

Obeležavanje 24. godišnjice Udruženja vojnih penzionera grada Požarevca

U organizaciji Udruženja vojnih penzionera grada Požarevca u Centru za kulturu Požarevac, 20.novembra 2017. godine sa početkom u 18:30 časova nastupiće Umetnički ansambl Ministarstava odbrane "Stanislav Binički". Ulaz je besplatan!

Povodom obeležavanja 24. godišnjice Udruženja vojnih penzionera grada Požarevca u Centru za kulturu Požarevac (velika sala), održaće se koncert orkestra Ministarstva odbrane Republike Srbije “Stanislav Binički”

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” je ustanova koja je glavni nosilac muzičkog života i jedini ansambl na ovim prostorima sa širokom programskom lepezom izvođačkih mogućnosti, i koja na dostojan način afirmiše i reprezentuje Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije široj javnosti.

U toku duge tradicije postojanja, koja vremenski zadire u tri veka, Ansambl je menjao naziv, organizacione forme i strukturu, ali programski i umetnički opstajao i ostajao dosledan nameni i misiji:

  • glavni nosilac muzičkog života u Vojsci,
  • negovanje, podsticanje i širenje muzičkog stvaralaštva i vojničke tradicije našeg naroda i
  • afirmacija kulturnog života i umetničkog stvaralaštva u Vojsci

Program

– Himna Republike Srbije

– Pozdravna reč

– Uručivanje priznanja

Nakon završetka koncerta od 20:00 časova u Hotelu “Dunav” biće organizovano ZABAVNO VEČE – ( konzumacija 1.200,00 RSD). Goste će zabavljati vojni orkestar “Stanislav Binički”

 

KOMENTARIŠI