Centru za kulturu “Veljko Dugošević” u Kučevu odobreno 275.000 za otkup umetničkih...

Centru za kulturu “Veljko Dugošević” u Kučevu odobreno 275.000 za otkup umetničkih dela

Centru za kulturu "Veljko Dugošević" u Kučevu, Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 275.000 dinara za otkup dela likovnih umetnika Mirjane Ranković i Šejme Fere

Foto: Urban City

Sredstva za otkup njihovih radova, rađenih u tehnikama kolaža i fotografije, odobrena su na konkursu za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017. godinu.

– Obe autorke imaju bogatu izlagačku aktivnost i kvalitetan stvaralački opus. Njihova dela obogatiće našu zbirku, doprineti kontinuitetu u negovanju likovnog stvaralaštva i vizuelne kulture u Kučevu i inicirati saradnju domaćih savremenih umetnika i Centra za kuturu – istakla je Jasmina Blagojević, direktorka Centra za kulturu.

Ova ustanova poseduje brojne radove domaćih autora, a nova dela doprineće raznolikosti i osavremenjivanju umetničke kolekcije. Obe autorke renomirane su umetnice, čiji rad prati konstantna izlagačka aktivnost i učešće na javnoj sceni. Saradnici na projektu koji je odobrilo Ministarstvo kulture su Gabrijela Kovačević i Dragan Despot Đorđević, organizatori programa.

KOMENTARIŠI