Opština Veliko Gradište želi svim prosvetnim radnicima i učenicima srećan početak školske 2018/19. godine uz mnogo druženja, lepih trenutaka, uspeha u učenju i dobrih rezultata.

Đake prvake tri osnovne škole na teritoriji opštine Veliko Gradište predstavnici opštine obradovali su  prvog dana nove školske godine, poklon-paketićima sa školskim priborom i slatkišima. A tu je sve sto jednom prvaku za početak treba – drvene, vodene i voštane bojice, flomasteri, penkalo, hemijske i grafitne olovke, rezač, lenjir, makazice, gumica za brisanje, plastelin, nekoliko velikih i malih sveski i kolaž papir.

Foto: Opština Veliko Gradište

Paketići su uručeni učenicima prvih razreda Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu kojih je ove godine 77, OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac u koju je upisano 14 prvaka, dok je u OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo ove godine u prvi razred krenulo 19 dečaka i devojčica.

Uz poklon-paketiće, najmlađi đaci će dobiti i ilustrovanu publikaciju „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, posvećenu bezbednosti dece u saobraćaju, koju je izdala Agencija za bezbednost saobraćaja. “Pažljivko“ poštuje saobraćajne propise i daje deci poučan primer kako da se ponašaju u saobraćaju, istakao je zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, koji je danas posetio mališane u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu.

Foto: Opština Veliko Gradište

Sa željom da broj dece u opštini poveća, opština Veliko Gradište nastoji da se deci, odnosno učenicima obezbede što bolji uslovi i kreira dobar socijalni program koji će pomoći njima i studentima, ali i novorođenoj deci, nezaposlenim roditeljima, mladencima i ženama za vantelesnu oplodnju.

Opština će i dalje pomagati rad škola opremanjem pametnim tablama, kupovinom kvalitetnih učila, besplatnom užinom i prevozom za srednjoškolce i studente kao i obezbeđenjem stanova za prosvetne radnike i drugim adekvatnim ulaganjima te nagrađivati najbolje đake i profesore.

KOMENTARIŠI