Dačić: Prema procenama službi, bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

Dačić: Prema procenama službi, bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

Foto: Urban City / A.K. / arhiva

Održana je vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt, izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednost prisustvovali su  najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Između ostalih, sednici su prisustvovali predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u sinoćnom razgovoru za TV Prva rekao da da ima više razloga za održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a da je teroristički napad u Moskvi neposredni povod.

Naglasio je da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti. Poručio je i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat.

KOMENTARIŠI