Dačić: Stabilna bezbednosna situacija u Srbiji

Dačić: Stabilna bezbednosna situacija u Srbiji

Foto: Urban City / A.K. / arhiva

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će bezbednosne službe nastaviti da rade radi očuvanja mira i bezbednosti u našoj zemlji.

U izjavi za medije posle Sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Dačić je rekao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, posebno s obzirom na ogromne pritiske koji na se na njega vrše iz inostranstva, ali i od, kako je rekao, njihovih izvođača radova u zemlji.

Dačić je istakao da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji, dodajući da najkomlikovaniji mogući odnosi u svetu idu, kako je kazao u pravcu dalje eksalacije.

„Nekada se govorilo o hladnom ratu, danas to dilazi do granica izbijanja oružanog sukoba između velikih sila u svetu. Naravno da u svemu tome naš zadatak je da razmotrimo situaciju i da obezbedimo kako da dođemo do odgovra na pitanje kako da obezbedimo našu unutrašnju bezbednost , stabilnost zemlje i kako da sačuvamo mir“, rekao je Dačić.

Dodao je da je zaključak Biroa da je aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da bezbednosti sektor nastavlja da radi u skladu sa svojim nadelženostima na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije. Dodao je da je razmatrana aktuelna situacija u Srbiji, sa posebnimn osvrtom na KiM i opasnostima koje prete za srpski narod.

„Te opasnosti dolaze pre svega od Kurtija kome glavna ideja vodilja nije, a možda verbalno i jeste dijalog, ali njegov glavni cilj jeste da protera Srbe sa KiM. Analizirali samo situaciju vezano za ilegalne migracije posle posete evropske komesarke za unutrašnje poslove, kao is sve druge pretnje i situaciju kada je reč o javnom redu i miru u Srbiji“, rekao je Dačić.

Sednici Biroa su prisustvovali članovi tog tela: direktor Bezbednosno – informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general -major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Brartislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

KOMENTARIŠI