Dan planete Zemlje obeležen i u Kostolcu

Dan planete Zemlje obeležen i u Kostolcu

Dan planete Zemlje obeležen je i ove godine,nizom aktivnosti u Kostolcu. Svrha obeležavanja ovog značajnog ekološkog datuma je da se upozori na opasnost koja preti životu na Zemlji usled naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do ispuštanja velikih količina otrovnih supstanci u atmosferu i povećanog iskorišćavanja fosilnog goriva, a posredno uticalo i na globalno zagrevanje i klimatske promene.

Jelena Šamanc, direktorka kostolačkog Kulturno – sportskog centra, ovom prilikom je istakla:

„Dan planete Zemlje, prilika je da dobro razmislimo o ekološkom uništavanju jedine planete koju imamo i da podignemo kolektivnu svest o potrebi zaštite prirodnih resursa.“

Zoran Rogožarski, predsednik Ekološkog društva “Zora“ izrazio je veliku zahvalnost Gradskoj opštini Kostolac i Kulturno – sportskom centru Kostolac, koji su omogućili obeležavanje Dana planete Zemlje i time doprineli podizanju svesti kod građana o problemima zaštite životne sredine.

Sekretar Ekološkog društva “Zora“, Danijela Antić, govorila je o značaju recikliranja otpada, racionalnog korišćenja vode i električne energije, kako bi i na taj način doprineli očuvanju i održavanju zdrave životne sredine.

Obeležavanje Dana planete Zemlje organizovao je Kulturno – sportski centar, u saradnji sa Ekološkim društvom „Zora“ iz Kostolca, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

KOMENTARIŠI