Kostolac domaćin drugog Festivala cveća

Kostolac domaćin drugog Festivala cveća

Vikend za nama, obeležio je drugi po redu Festival cveća. Manifestacija je prema rečima organizatora kreirana da promoviše zelenije, zdravije i lepše okruženje. Imajući u vidu veliku posećenost, Festival cveća će u narednim godinama svakako biti jedan od brendova kostolačke opštine.

Na Festivalu učešće je uzelo preko 30 izlagača, proizvođača cveća i ukrasnog bilja. Osim izložbenog karaktera, Festival je imao i prodajni karakter. Kostolčanima je ponuđeno sezonsko i saksijsko cveće po pristupačnim cenama, kao i detalji za enterijer i eksterijer.

Na drugom Festivalu cveća u Kostolcu nagrađeni su, po mišljenju stručnog žirija, najlepši štandovi. Prvo mesto osvojio je Rasadnik „Marković“ iz Velikog Šiljegovca, drugo mesto pripalo je Ivanu Mančiću iz Kusića, a treće mesto osvojili su Goran i Violeta Živković iz Petke.

Za najuspešnije izlagače Festivala, novčane nagrade obezbedila je kostolačka cvećara „Beli Zvončić“. Pored novčanih nagrada nagrađeni učesnici dobili su zahvalnice i pehare.

Festival cveća održan je u organizaciji Kulturno – sportskog centra Kostolac, a veliki doprinos dali su i kostolački sportski klubovi: Džiu džicu, Aikido i GET FIT. Pokrovitelj ove manifestacije bila je Gradska opština Kostolac.

KOMENTARIŠI