Dan proveden u Srbiji: Video zbog kojeg smo ponosni što smo tu

Dan proveden u Srbiji: Video zbog kojeg smo ponosni što smo tu

Beogradski fotograf Dušan Stojančević potrošio je više dve godine kako bi napravio predivan video svih krajeva Srbije i smestio ga u očaravajućih tri minuta.

Zoran Đinđić, ubijeni premijer naše zemlje, jednom prilikom je izjavio: „Da naši ljudi ne bi odlazili u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju”.

Posle snimka koji je Dušan objavio na Jutjubu ne samo da će se naša divna zemlja predstaviti potencijalnim turistima u lepom svetlu, nego će i svako od nas poželeti da istraži svaki kutak Srbije.

Svoje prijatelje na Fejsbuku je o najnovijem radu „A day in Serbia” obavestio uz poruku: „Posle dugog putovanja po mojoj prelepoj zemlji, sa ponosom vam predstavljam novi tajmleps i video Srbije iz vazduha”.

Dušan Stojančević je, inače, prošle godine dostigao i svetsku slavu, a ugledni BBC je u tekstu „Svet u kapi vode” sa divljenjem pisao o njegovom projektu „Mikrokosmos”.

U julu 2014. godine na Jutjub je postavio još jedno svoje remek-delo koje je kratko i jasno nazvao „A day in Belgrade”. Taj snimak je, kako je rekao, sastavljen od preko 20 hiljada fotografija koje su povezane u film i da mu je za to ostvarenje trebalo šest meseci. Njegov rad je tada objavio i „National Geographic”.

KOMENTARIŠI