U Braničevskom okrugu samo POŽAREVAC ima NOTARA

U Braničevskom okrugu samo POŽAREVAC ima NOTARA

Ministarstvo pravde Srbije objavilo je juče tabelu gradova i opština u kojima osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije ili opštinske uprave nastavljaju da vrše overu isprava i potpisa, jer za njih još nisu imenovani javni beležnici.

Kako je Urban City saznao, a pozivajući se na izvor Ministarstva pravde i tabele koja je juče objavljena, u Braničevskom okrugu samo Požarevac ima javnog beležnika, odnosno notara i to dva.

Primera radi za Golubac i Veliko Gradište ove poslove će za sada i dalje obavljati Osnovni sud i Opštinska uprava u Velikom Gradištu, u Žagubici će obavljati Sudska jedinica u Žagubici i Opštinska uprava, u Petrovcu na Mlavi Osnovni sud u Petrovcu, kao i Opštinska uprava, u Žabarima Prijemna kancelarija u Žabarima i Opštinska uprava, a u Kučevu Sudska jedinica Kučevo i Opštinska uprava, dok će za Malo Crniće poslove overe obavljati osnovni sud u Požarevcu i Opštinska uprava.

U tabeli koja je objavljena na sajtu Ministarstva pravde su radi potpunijeg prikaza navedeni i oni gradovi odnosno opštine u kojima uveliko rade javni beležnici, i na koji je od danas isključivo vrše overe dokumenata, isprava i potpisa.

Ministarstvo pravde je najavilo da će javnost blagovremeno obaveštavati o svakom novom imenovanju javnog beležnika.

 

U ovom trenutku u Srbiji radi 152 beležnika, 26 pomoćnika i 248 pripravnika. Kada su u pitanju cene beležničkih usluga, javni beležnici rade po tarifama iz 2014. godine, koje su niže od opštinskih, dok su u nekim segmentima više od sudskih tarifa.

Pogledajte tabelu Ministarstva pravde OVDE.

KOMENTARIŠI