Danas oblačno sa kišom, za doček temperature iznad proseka

Danas oblačno sa kišom, za doček temperature iznad proseka

Foto: Urban City / B.P.

U Srbiji će biti oblačno vreme, mestimično sa kišom, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Temperatura od minus jedan do nule na severozapadu i od osam do 10 stepeni na jugoistoku zemlje, navedeno je u saopštenju.

Na krajnjem severu ujutru i pre podne kiša će se ponegde lediti pri tlu, posle podne moguć je sneg, dok će na zapadu prestati padavine.

Vetar slab i umeren jugozapadni, u planinskim predelima povremeno i jak, u ostalim krajevima severozapadni krajem dana u skretanju na zapadni i jugozapadni.

U Požarevcu će biti oblačno, povremeno s kišom, a posle podne prestanak padavina. Slab i umeren severozapadni vetar krajem dana biće u skretanju na zapadni i jugozapadni pravac. Temperatura od 3 do 6 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će do kraja sedmice biti oblačno, sa kišom u sredu, četvrtak i ponedeljak (29. i 30. decembra i 3. januara), a na visokim planinama sa snegom. Temperatura iznad prosečnih vrednosti.

U Požarevcu tokom nedelje oblačno, ka kišom u sredu i u ponedeljak (29. decembra i 3. januara), a temperatura iznad proseka.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 27. decembra 2021. godine:

Nastavlјa se relativno nepovoljan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama.

Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

KOMENTARIŠI