Danas preko 30°C, stiže značajna promena vremena

Danas preko 30°C, stiže značajna promena vremena

Foto: Urban City // B.P.

Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i brdsko – planinskim predelima i jak, zapadni i  jugozapadni. Najniža temperatura od 7 do 17, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

U Požarevcu sunčano. Temperatura do 31 stepen.

Utorak: Postepena promena vremena: pre podne pretežno sunčano, u drugom delu dana naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar koji će na severu Srbije biti u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 17, dnevna temperatura od 23 na severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku zemlje. Upozorenja: Tmax ≥ 28 stepeni, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 90%.

Sreda: Oblačno i osetno hladnije s kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugoistoku i istoku biti praćeni i grmljavinom. Vetar umeren i jak severozapadni, na jugoistoku južni. Jutarnja temperatura od 7 do 11, a najviša dnevna od 9 na severu do 18 stepeni na jugu i istoku zemlje. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 12h, verovatnoća 90%.

KOMENTARIŠI