Foto: Urban City / B.P.

Sedamnaesti po redu ”Dani cveća i meda”, manifestacija koja će otvoriti turističku sezonu u opštini Veliko Gradište, okupiće i ove godine ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda, ali i sve one koji će praznične dane provesti u ovoj podunavskoj opštini uz raznovrsnu turističku ponudu.

Izložbeno-prodajna manifestacija koja se tokom dva dana održava u selu Kusiću, a potom i Velikom Gradištu posvećena je kućnom i baštenskom cveću i pčelarskim proizvodima.

Prvog dana, u nedelju 25. aprila, izložba će biti održana u Kusiću, gde će izlagačima sa najlepše uređenim štandovima posebna komisija dodeliti nagrade, sa početkom u 10,30 sati.

Foto: Urban City B.P.

U ponedeljak, 26. aprila, ova prolećna cvetno-medna izložba premešta se u Veliko Gradište, na trg ispred gradske pijace. I ovde će najmaštovitijim izagačima u 11,00 sati biti podeljene specijalne nagrade za njihov trud i učešće.

Kusiće je selo poznatih cvećara koji svoje proizvode plasiraju širom zemlje, a domaćim proizvođačima na manifestaciji se pridružuju i cvećari, pčelari, grnčari i majstori starih zanata iz čitave Srbije pa se na štandovima za svakog posetioca i turistu nađe ponešto lepo za kuću i baštu, ali i ukućane i prijatelje.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Kusiće i Turistička organizacija opštine Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI