Ovogodišnji Sea Dance prikazaće najmoćniju festivalsku produkciju ikad viđenu u Crnoj Gori! Tokom sva tri dana festivala biće postavljena kompletna produkcija Exita skrojena poželjama jednog od najzahtevnijih izvođača na svetu, Davida Guette, uz opremu koja staje u čak 11 šlepera! U postavci bina na festivalskom prostoru učestvuje oko 120 ljudi, dok će tokom festivala, od petka 30. avgusta do 1. septembra, broj angažovanih premašiti i hiljadu. Specijalno za ovogodišnji Sea Dance iz Grčke stiže osam kolor-lasera poslednje generacije, koji uz specijalnu prateću opremu, te 126 rasvetnih uređaja i brojne dodatne scenske efekte, kreiraju impresivne prizore iznad celog festivalskog prostora. Glavna bina u svojoj konstrukciji teži više od 50 tona čelika i aluminijuma, a na sebi nosiće opremu sa najvećih bina Exita, jednog od vodećih festivala sveta. Okrenuta prema plavom Jadranu, na sebi nosiće 3D LED video sistem visoke rezolucije sa ukupnom površinom ekrana većom od 320 kvadrata što je ravno produkciji na svetski čuvenoj Exitovoj Dance Areni! Svi koji su u novije vreme bili na ovoj, najmoćnijoj plesnoj bini sveta, mogli su da čuju i njen specijalno setovan, izuzetno snažan i definisan Meyer MILO sistem – razglas koji svaki izvođač sa oduševljenjem očekuje, jer se radi o stadionskom ozvučenju najvišeg ranga. Zvuk koji će se prostirati sa kopna ka moru nateraće i morske zvezde da zaplešu u ritmovima najmoćnijih numera zvezda kao što su David Guetta, Robin Schulz, Sven Vath, Richie Hawtin, Disciples, Ofenbach, Darko Rundek, Senidah i brojnih drugih.

Sea Dance: Are you ready for the big summer finale:

I produkcija bine No Sleep Sea Dance Awakened by Guarana, biće masivnija ove godine i čuvaće nas od sna sva tri dana festivala, kako noću, tako i preko dana već od petka prepodne, pa sve do zalaska sunca, pre nego što se kasnije uveče probude i ostale bine. Bina se od ove godine nalazi na novoj lokaciji na samoj plaži, odmah ispod brda koje Buljaricu odvaja od Petrovca, iznad kojeg zalazi sunce, a na koju padaju prvi sunčevi zraci uz jutarnje nastupe ovogodišnjih No Sleep zvezda kao što su Eelke Kleijn, Helena Hauff, Recondite, Tijana T, Marko Nastić, Haris, Skeptik (Pero Fullhouse) i brojni vodeći crnogorski DJ-evi kao što su Rayo, P.S, Proximus, Mr. Lekka, Audiostorm i drugi. No Sleep fanovi imaće priliku da, pored sjajnih setova, uživaju u nesvakidašnjem vizuelnom ugođaju uz LED ekrane i u uvek efektno postavljenom rasporedu rasvete.

Vrhunsko letnje finale upotpuniće i nova kreativna “Living culture” zona posvećena promociji domaćih autora, a koju EXIT tim realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Pored nastupa brojnih mladih crnogorskih DJ-eva i bendova na ovom posebnom stejdžu, fabrika “Betonit”, kao vizuelno najatraktivniji segment festivalske lokacije, biće oplemenjena stvaralaštvom talentovanih crnogorskih umetnika. Naime, pobednik konkursa za najbolje idejno rešenje kreativnog oslikavanja muralima oživeće deo fabrike impresivnom pričom u bojama, a tokom sva tri festivalska dana, publika će imati prilike i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekciju domaćih filmova.

Foto: EXIT

Interesovanje za ovogodišnje izdanje festivala je među najvišim u poslednjih nekoliko godina, a pored nastupa Guette u istorijskom nedeljnom finalu, veliku pažnju izazivaju vladari svetske techno scene Sven Väth i Richie Hawtin koji u petak, 30. avgusta na plažu Buljarica donose duh Exitove Dance Arene, te subotnja ludnica uz vodećeg nemačkog hitmejkera Robina Schulza i francuski duo Ofenbach! Ovogodišnji program donosi i britanski hit trio Disciples, te techno i house zvezde kao što su Helena Hauff, Recondite, Eelke Kleijn, Gaiser, Tijana T i Marko Nastić. Na Sea Dance stižu i regionalni asovi kao što su Darko Rundek, Senidah, te najtraženiji reperi regiona Surreal, Fox, Kuku$, Hazze, Bekfleš i brojni drugi.

Aktuelne cene ulaznica samo do danas u ponoć!

Velika potražnja vlada za ulaznicama za najživopisniju festivalsku priču na Mediteranu! Predfinalna cena paketa ulaznica od 4.190 dinara aktuelna je najkasnije danas do kraja dana, pa se onima koji još uvek nisu obezbedili svoje mesto na netaknutom biseru Jadrana savetuje da požure i ugrabe visokih 40% uštede! U prodaji su i jednodnevne ulaznice koje za prvi i drugi dan iznose svaka po 1.990 dinara, dok je cena za treći dan 2.390 dinara. Od petka 30. avgusta, jednodnevne ulaznice dostupne su na festivalskim ulazima po ceni od po 19.99 evra za petak i subotu i drugi festivalski dan i 24.99 evra za nedelju. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance festivala.

KOMENTARIŠI