Policija je privela dvojicu mladića, zbog sumnje da su u noći između nedelje i ponedeljka provalili u dečji vrtić “Neven” i znatno ga oštetili.

 Po rečima Jasmine Tišme, portparolke PU Požarevac, već posle par sati vandali su identifikovani i privedeni, zahvaljujući snimku kamere.

Provalnici su aktivirali protivpožarne aparate i prahom i penom prekrili prostorije i dečju odeću, obuću i rančeve, koje su zatekli na hodnicima.

Pritom su pokidali kablove video-nadzora i iščupali dve, od šest kamera. Zatim su protivpožarnim prahom na podu napisali “Grobari”, opštepoznato ime navijača FK “Partizan”.

– Odmah po dobijanju prijave, policija je stigla na lice mesta i prikupila dokaze. Uzete su izjave i sačinjen zapisnik – rekla je Jasmina Tišma, portparol PU Požarevac.

Marija Bajić, direktorka Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, pretpostavlja da je ovaj vandalski čin delo nekoga kome ne odgovara to što su pre nedelju dana postavili kamere.

Naša namera bila je da podignemo nivo bezbednosti. Ovakav vandalizam ukazuje na sumnju da to nekom nije odgovaralo – rekla je direktorka.

Vrtić je u ponedeljak ujutro obišao i gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, sa članovima Gradskog veća.

POČIŠĆENO, USISANO, SREĐENO

Pošto “Neven” juče nije mogao da primi oko 220 mališana, roditeljima je ponuđeno da ih smeste u druge vrtiće. Celodnevnim radom svih zaposlenih vrtić je kompletno i dubinski očišćen (inventar i sve dečije stvari su oprane, usisane) i deca su se danas velikim zalaganjem zaposlenih vratila u svoj vrtić “Neven”.

KOMENTARIŠI