„Električni orgazam“ na turneji prvi put svira celu „Distorziju“

„Električni orgazam“ na turneji prvi put svira celu „Distorziju“

„Električni orgazam“ proslaviće 30 godina od izlaska kultnog albuma „Distorzija“ koncertom 23. decembra u Domu omladine Beograda, a frontmen Srđan Gojković Gile podseća da je to za bend bio novi početak.

Tri decenije Distorzije bend obeležava turnejom u okviru koje su do sada svirali u Zagrebu, Rijeci, Požarevcu i Pančevu, a osim DOB-a, očekuju ih nastupi u Nišu 16. decembra, Kragujevcu 29. decembra i Novom Sadu 30. decembra.

„Pokušao sam da to bude eks-Ju turneja, ali nekada se stvari sklope, a nekad ne. Drago mi je da smo uspeli da odemo Zagreb, to je bio i prvi grad na ovoj turneji, jer je u Zagrebu i snimljena Distorzija“, kazao je Gojković.

Prvi put sviraju ceo album. „Sviramo na koncertima glavne hitove, ali bilo je tu četiri-pet pesama koje skoro nikad nismo svirali i ovo je posebna prilika da ih publika čuje. Ono što je najzanimljivije je što album sviramo u komadu, od prve do poslednje pesme, što do sada nije rađeno i ima poseban smisao u odnosu na ono kada su razbacane na repertoaru koncerta“, naglasio je frontmen.

„Električni orgazam“ priprema i novi album Gde smo sad? koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Do sada su objavili tri singla: Bio sam loš pre godinu dana, na proleće Kamerom snimam sve, pre mesec dana Istok, zapad, sever, jug, a za april Gile najavljuje još jedan, koji će se najverovatnije zvati Sve je odneo dan.

„Sada smo malo obrnuli stvari i imamo drugačiju ideju kako da prezentujemo album – da prvo idemo sa serijom singlova. Kod poslednja dva albuma imali smo slučaj da smo izbacili albume i mediji su primetili samo taj prvi, glavni singl, koji se pojavi kada i album, a onda svaki sledeći nema toliku pažnju, jer svi znaju da je to nešto već objavljeno i staro. Sada ćemo prvo da pustimo četiri-pet singlova, pa onda album“, objasnio je Gojković.

O nazivu albuma kaže da je to pitanje koje nije loše postaviti samom sebi, ali i u okviru benda kakav je „Električni orgazam“, posle svih godina i promena kroz koje prošao i prolazi.

„Nije loše da se čovek osvrne i vidi kakva je trenutna pozicija u kojoj se nalazimo“, dodao je on.

Nakon završetka turneje 30. decembra u Novom Sadu, „Električni orgazam“ odlazi na produženi godišnji odmor do proleća kada će objaviti još jedan singl, a onda su ponovo na redu koncerti.

 

KOMENTARIŠI