Tri decenije Distorzije bend obeležava turnejom u okviru koje su do sada svirali u Zagrebu, Rijeci, Požarevcu i Pančevu, a osim DOB-a, očekuju ih nastupi u Nišu 16. decembra, Kragujevcu 29. decembra i Novom Sadu 30. decembra.

„Pokušao sam da to bude eks-Ju turneja, ali nekada se stvari sklope, a nekad ne. Drago mi je da smo uspeli da odemo Zagreb, to je bio i prvi grad na ovoj turneji, jer je u Zagrebu i snimljena Distorzija“, kazao je Gojković.

Prvi put sviraju ceo album. „Sviramo na koncertima glavne hitove, ali bilo je tu četiri-pet pesama koje skoro nikad nismo svirali i ovo je posebna prilika da ih publika čuje. Ono što je najzanimljivije je što album sviramo u komadu, od prve do poslednje pesme, što do sada nije rađeno i ima poseban smisao u odnosu na ono kada su razbacane na repertoaru koncerta“, naglasio je frontmen.

„Električni orgazam“ priprema i novi album Gde smo sad? koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Do sada su objavili tri singla: Bio sam loš pre godinu dana, na proleće Kamerom snimam sve, pre mesec dana Istok, zapad, sever, jug, a za april Gile najavljuje još jedan, koji će se najverovatnije zvati Sve je odneo dan.

„Sada smo malo obrnuli stvari i imamo drugačiju ideju kako da prezentujemo album – da prvo idemo sa serijom singlova. Kod poslednja dva albuma imali smo slučaj da smo izbacili albume i mediji su primetili samo taj prvi, glavni singl, koji se pojavi kada i album, a onda svaki sledeći nema toliku pažnju, jer svi znaju da je to nešto već objavljeno i staro. Sada ćemo prvo da pustimo četiri-pet singlova, pa onda album“, objasnio je Gojković.

O nazivu albuma kaže da je to pitanje koje nije loše postaviti samom sebi, ali i u okviru benda kakav je „Električni orgazam“, posle svih godina i promena kroz koje prošao i prolazi.

„Nije loše da se čovek osvrne i vidi kakva je trenutna pozicija u kojoj se nalazimo“, dodao je on.

Nakon završetka turneje 30. decembra u Novom Sadu, „Električni orgazam“ odlazi na produženi godišnji odmor do proleća kada će objaviti još jedan singl, a onda su ponovo na redu koncerti.

 

KOMENTARIŠI